Last news in Fakti

1 Март, 2017 09:26 610 0

Ювентус на крачка от финал за Купата

  • ювентус-
  • наполи-
  • съдийство-
  • купа на италия

Старата госпожа надви Наполи с 3:1 в първата полуфинална среща

Ювентус на крачка от финал за Купата - 1
Снимка: БТА/АР

Ювентус победи Наполи с 3:1 в първи полуфинал в турнира за Купата на Италия. Интригата за реванша на „Сан Паоло“ обаче все още е жива. В мача в Торино преобладаваха нервите, твърдите влизания и съдийските грешки.

Марио Манджукич отблизо пропусна най-чистото положение за „бианконерите“ преди почивката. Те претендираха, че топката е преминала голлинията след изстрела на хърватина, но видеоповторенията показаха, че това не е така и съдията е взел правилно решение.

В 35-ата минута гостите поведоха още при първата си по-опасна контраатака. Лоренцо Инсиние центрира перфектно отляво, Асамоа проспа паса и изпусна Хосе Кайехон. Испанецът отблизо простреля резервния страж Нето за 0:1.

Отговорът на Старата госпожа не закъсня. Само минута след почивката Дибала си изработи дузпа. Кулибали закъсня с намесата си срещу аржентинеца в пеналта и го спъна, реферът Паоло Валери побърза да посочи „бялата точка“. Дибала се нагърби с изпълнението на дузпата и изравни – 1:1. Юве в 17-и пореден мач бележи поне едно попадение у дома.

В 64-ата минута Гонсало Игуаин направи обрата пълен. Бившата звезда на Наполи се възползва от неразчетено излизане на вратаря Рейна и лошо изчистване от страна на защитник в синьо, за да изпрати топката в празната врата за 2:1. Игуаин не отпразнува попадението си в знак на уважение към доскорошните си съотборници.

В 67-ата минута беше най-спорната ситуация в мача. Съдията Валери не даде дузпа за гостите за спъване на Албиол, а при ответната контраатака Куадрадо беше изведен от Дибала сам срещу Рейна. Стражът се хвърли в краката на Куадрадо и на пръв поглед игра за топката и не закачи колумбиеца. Човекът в черно обаче свирна за дузпа. Дибала я реализира за 3:1.

Реваншът в Неапол е на 5 април. Другият полуфинал противопоставя Лацио и Рома.

Ювентус продължи отличната си домакинска серия. Грандът не е губил на своя земя от септември 2015 г. Серията вече е от общо 44 мача. Тимът е и с 10 поредни успехи във всички турнири, отбелязани 22 попадения в този период и допуснати само 3.

Наполи пък загуби шеста поредна визита на Юве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА