22 Ноември, 2011 15:30 933 0

Литекс привлече сръбски доцент

  • литекс-
  • джамбазки-
  • душко томаш-
  • доцент-
  • цървена звезда
Литекс привлече сръбски доцент - 1
©БГНЕС

Сръбският специалист по кондиционна подготовка Душко Томаш бе назначен в щаба на Атанас Джамбазки. Той е шампион с Цървена звезда през 90-те години, когато е бил част от екипа на бившия треньор на "оранжевите" Люпко Петрович.

Томаш, който е доцент в сръбската спортна академия, е работил десет сезона в китайските Далиен Шиде и Тянджин Теда. В азиатската държава кондиционният спец многократно бил канен за консултант в националния отбор. Душко Томаш е вторият сърбин, който ще отговаря за физическата подготовка в Литекс.

Сънародникът му Слободан Пайович помагаше на Люпко Петрович и Миодраг Йешич между 2005 г. и 2007 г. При последния треньор в Ловеч - Любослав Пенев - кондиционните тренировки водеше испанецът Давид Родригес, припомня БГНЕС. Роденият във Валенсия спец в момента е част от екипа на Пенев в националния отбор на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА