Last news in Fakti

10 Април, 2017 10:02 567 0

Кливланд се издъни грандиозно срещу Атланта

  • кливланд-
  • атланта-
  • нба-
  • леброн джеймс-
  • обрат

Кавалиърс загубиха, след като водеха с 26 точки преди последната четвърт

Кливланд се издъни грандиозно срещу Атланта - 1
Снимка: БТА/АР

В НБА всичко е възможно! В това се убедиха и шампионите от Кливланд, които допуснаха един от най-големите обрати в историята. Кавалиърс водеха с 26 точки при гостуването си в Атланта преди последната четвърт, но загубиха мача след продължение със 125:126.

Двубоят със сигурност ще се помни дълго и ще влезе в историята с един от най-големите обрати, които някога са се случвали. Ястребите имаха и късмет в някои моменти, но успяха да стигнат до невероятен триумф.

Кливланд отвори аванс от 17 точки след първата четвърт, която увеличи в следващите две. В последната обаче ситуацията се промени и домакините стопиха изоставането си, но все още губеха с 98:107 2 минути преди края и със 106:111 10 секунди до сирената.

Пол Милсап обаче бе фаулиран при стрелба отдалеч и вкара 3 наказателни удара, а след това домакините затвориха Кайри Ървинг и стигнаха до спорна топка. Тя бе отклонена към Милсап, който със сирената реализира от крилото и прати мача в продължение, хвърляйки феновете в екстаз.

В добавеното време ЛеБрон напусна за 6 нарушения, но Кавалиърс водеше със 120:118 42 секунди преди края. Последва обаче тройка на Майк Мускала, а след това грешка на Кевин Лав донесе лесен кош на Бейзмор. Кайри Ървинг направи нарушение в нападение в ответната атака и това бе краят за шампионите, които ще има върху какво да помислят.

Ървинг приключи с 45 точки, включително тройка със сирената с табло в края, а ЛеБрон вкара 32, взе 16 борби и даде 10 асистенции за 21-ия си трипъл-дабъл през сезона, но и това не стигна. Кливланд е с баланс 51-29, какъвто е и на Бостън, така че борбата за първото място в конференцията остава до последно. Ястребите са 5-и с 42-38.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА