23 Ноември, 2011 01:22 779 0

Реал се подигра с Динамо в Мадрид

  • реал-
  • динамо-
  • динамо (загреб)-
  • реал (мадрид)-
  • моуриньо-
  • шампионската лига-
  • 6:2

„Белите” отбелязаха 4 гола в рамките само на 20 минути

Реал (Мадрид) се подигра с хърватския шампион Динамо (Загреб), разбивайки го с 6:2 в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Белите” бяха абсолютно безкомпромисни, отбелязвайки 4 гола в рамките на първите 20 минути на мача, като липсата на Кристиано Роналдо, който бе сред резервите, не се отрази по никакъв начин на представянето на отбора. Попаденията бяха дело на Карим Бензема (2’), Кайехон (7’), Гонсало Игуаин (9’) и Месут Йозил (20’). Така завърши и полувремето – при резултат 4:0 в полза на домакините.

Наставникът на мадридчани Жозе Моуриньо остави на пейката за този мач заедно с  Кристиано Роналдо и титулярният вратар Икер Касийяс,както и Пепе, а поради травми от състава отпаднаха Кака, Марсело Виейра и Алваро Арбелоа. Дебют за тима пък направи Нури Шахин.

На полувремето, с оглед на резултата, Моу реши да направи своите смени и пусна в игра Раул Албиол на мястото на Серхио Рамос, Хамит Алтънтоп на мястото на Йозил и Естебан Гранеро вместо Чаби Алонсо.

Свежите сили дадоха своя принос в смазващото превъзходство на белите" и през втората част. Само 4 минути бяха необходими на Реал, за да покачи резултата до още по-разгромното 5:0. Автор на поредния гол стана отново Кайехон, който даде заявка за постоянно титулярно място в схемата на Моуриньо.

Малко след това шоуто на Реал продължи, а Бензема не пропусна да запише името си сред голмайсторите за втори път. Французинът бе точен за 6-0 в 65-та минута след прекрасно извеждащо подаване на друг герой в срещата - Гонсало Игуаин. Аржентинецът чукна топката с пета към съотборника си в нападение и за Бензема не бе проблем да отбележи, останал очи в очи с Келава.

Въпреки този изключително негативен развой на събитията за Динамо, хърватите до последно не се предадоха и макар и вече при решен мач успяха да върнат две попадения в заключителните десет минути на двубоя. В 81-та минута Фатос Бехирай намали до 1-6, а секунди преди последния съдийски сигнал Томечак направи загубата на тима си малко по-почетна с гол, оформил крайното 6-2.
С този успех Реал вече има в актива си 5 победи в 5 мача, голова разлика 16:2 и е безпрецедентен лидер в своята група "D". Интересният факт е, че Динамо бе първият през тази кампания, който съумя да разпечата вратата на "лос бланкос”. В същото време, двубоят бе 11-и, в който Реал вкарва шест или повече голове в един мач от пристигането на Жозе Моуриньо на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2010 година.

В последния си мач от груповата фаза, испанците гостуват на Аякс, докато Динамо посреща у дома Лион.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА