Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 14:47 576 0

Националите пропаднаха с още десет места според ФИФА

  • фифа-
  • ранглиста-
  • любослав пенев-
  • испания
Националите пропаднаха с още десет места според ФИФА - 1
©БГНЕС

С още десет места падна националният отбор на България в месечната ранглиста на световната футболна централа ФИФА, съобщава БГНЕС. Възпитаниците на Любослав Пенев са вече 85-ти с актив от 410 точки.

Световните и европейски шампиони от Испания остават на върха, въпреки загубата от Англия в контролата, която се игра по време на паузата за националните отбори. "Трите лъва", които бяха в една група с нашия тим за класиране на Евро 2012, се изкачиха с две места и са вече пети в света.

Холандия остава на второто място, но Германия скъси преднината на "лалетата" след успеха с 3:0 над отбора на Берт Ван Марвайк. Шампионите на Южна Америка Уругвай са четвърти и се доближават до тройката, след като надвиха Чили, а Италия, която е на номер 9, няма загуба вече 13 мача.

Бразилия, която е петкратен световен шампион, пада с едно място и е шеста. Португалия и Хърватия, които спечелиха своите плейофи за Евро 2012, се изкачиха съответно на седмото и осмото място. Най-високо класираният африкански отбор е Кот Д`Ивоар - на 16-то място, а Япония, която е на 19-то място, е най-добре класираният азиатски отбор. Мексико - представител на КОНКАКАФ, скочи с две места и е на 20-та позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА