Last news in Fakti

2 Май, 2017 10:34 2 308 8

Кобрата много далеч от мач с Джошуа

  • пулев-
  • джошуа-
  • кличко-
  • бокс-
  • световна титла

Българинът е едва четвърти между евентуалните съперници на световния шампион

Кобрата много далеч от мач с Джошуа - 1
Снимка: БТА

След като Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с нокаут в 11-ия рунд пред 90 000 зрители на "Уембли" и стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО), на дневен ред за всички почитатели на този спорт излезе въпросът кой ще е следващият съперник на британеца.

Казусът вълнува и родните среди, той като след защитата на интерконтиненталната си титла срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец", Кубрат Пулев се превърна в основен претендент за пояса на IBF. Българинът обаче е едва номер 4 в списъка на бъдещите съперници на Джошуа.

Причината е, че с предимство е загубилият и бивш притежател на титлите - Владимир Кличко. В договорът на двамата боксьори, които си разделиха по 15 млн. паунда за зрелището на "Уембли", фигурира клауза за реванш. Оказва се, че само 41-годишният украинец може да се възползва от нея.
Минути след като беше нокаутиран, Кличко призна, че ще обмисли добре тази възможност преди да действа. Той трябва да вземе крайно решение в близките 3 месеца. Евентуален реванш между двамата би събрал доста приходи, което е добре дошло за промоутърите, а домакин на събитието най-вероятно ще бъде Германия или отново Англия.

Не е изключено обаче 41-годишният боксьор да не бъде подмамен от възможността да се присъедини към клуба на трикратните световни шампиони, каквито са Мохамед Али, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и брат му Виталий, като прекрати активната си спортна кариера без да поиска реванш.

Тогава на дневен ред, според анализаторите, излиза друг бивш притежател на титлите, който вече е побеждавал Кличко - Тайсън Фюри. Джошуа и Джипси Кинг вече се заканиха един на друг. Младокът спомена първо името на сънародника си, когато триумфира на "Уембли". Мач между двамата британци със сигурност би събрал доста приходи. Първо обаче Фюри трябва да изтърпи наказанието си за употреба на кокаин, заради което му бяха отнети титлите.

Под №3 в списъка на Джошуа е американецът Дионтей Уайлдър. Именно той държи единствения пояс, който не е притежание на Антъни - този на Световния боксов съвет. Ако го спечели и нея, британецът може да се провъзгласи за абсолютен световен шампион в тежка категория. За последно такъв стана Ленъкс Люис през 2000 г. след като победи Холифийлд.

Американецът може да се похвали с актив от 38 победи (37 с нокаут) в професионалния бокс и нито една загуба. Среща с победителят в 19 срещи (19 с нокаут) Джошуа със сигурност ще привлече рекорден зрителски интерес и приходи, а най-вероятната локация за евентуален мач е Лос Анджелис или Ню Йорк.

Чак след американеца в списъка изниква името на интерконтиненталния шампион в тежка категория на IBF Пулев. Като претендент той има право да предизвика Джошуа, но всичко друго зависи от разговорите между промоутърите. Мач с Кобрата едва ли би събрал очакваното количество приходи и зрителски интерес, към който се стремят от щаба на британеца.

Българският боксьор все пак има шанс да стане световен шампион и без да среща точно Джошуа на ринга, стига новият носител на поясите да оваканти желания от него, съобщи Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Най интересно ще е ако се проведе мач между Джошуа и Уайлдър , двамата са много добри боксьори и ще бъде много зрелищно събитие.
  • 2 Дионтей Уайлдър 38 мача,37 нокаут-а.

    3 0 Отговор
    Deontay Walder ,такъв човек няма,влиза в боя веднага,сякаш има бутон за включване.Влиза на ринга и е като ТАНК, докато му отговориш на ударите и усещаш как си зашеметен и как пода се приближава все по близо,и по-близо. Тоя боксьор спира да те налага,единствено след като те види на земята.Това е.
  • 3 WTF

    7 1 Отговор
    Мухахахаха, Кобрата става за боксжор по кръчмите - кръчмарски манталитет. На Джошуа или Кличко неможе нито по бокс, нито човешки да им стъпи на малкия пръст. Тъп Ганъо, който сам се компрометира да прави скандали след като яде бой от Кличко!
  • 4 Шахматист

    2 0 Отговор
    Мач Фюри - Кубрат ще е интересно как ще завърши хаха
  • 5 Име на гост

    9 0 Отговор
    Най-сетне да видя един смислен анализ на ситуацията в бокса в момента. Пулев отдавна е извън сметките на големите в бокса и не случайно мачовете му са в "Арена Армеец", остава само да започнем да гледаме повторения по БТВ-Комеди. Пулев в мач за световната титла е толкова вероятен, колкото и пистата за Формула 1 край Долна Митрополия, която Румен Петков обещаваше. Просто хората обичат да се гледат по телевизията. Не трябва да се забравя, че всеки от тримата по-вероятни претенденти (според статията), също ще има право на реванш, което би отнело няколко години. Няма да има овакантяване на пояс, понеже реваншът с Кличко трябва да е за същите титли, които Джошуа спечели. До тогава нищо няма да се случи, а Кличко със сигурност ще иска реванш, не само защото всички видяхме, че има реални шансове, а и защото става дума за още едни 15-20 милиона, които никой спортист в залеза на кариерата си не би изпуснал.

    Коментиран от #7

  • 6 фигаро

    4 0 Отговор
    Пулев ли? На него и ръкавици с шипове да му дадат пак не може да бие нито Кличко, за Джошуа да не говорим. Максимум 3 рунда, докато го поогледат и все пак да има някаква продължителност евентуален такъв мач и е на пода.
  • 7 Чичу Ади

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Име на гост":

    Ами точно си изяснил причината на Кличко да се бие в реванш, но то и на Пулев това му се иска. За мача с Влад взе някъде към милион. Купи си Панамера.... следиш ли ми мисълта? Интересно е, че в Англия днес всички говореха за мача на Джошуа, а когото и да питах за мача на Пулев, половината не го знаеха, кой е тоя, другата половина нямаха представа, че е имало друг мач освен съботния. А тук постоянно се коментират разни боксови мачове, дали на Дейвид Хей, дали на Чисора.... Та Кобрата си изтърва шанса да се боксира с Антъни. Вече това животно приключи със загряващите мачове и ще наблегне на финансите.
  • 8 Чичу Ади

    2 1 Отговор
    Много интересно ми е, за мач реванш.... На кое отгоре? Претендента е изгубил, отива си вкъщи. Все едно нашия да имаше право на мач реванш с Владимир. Когато шампиона изгуби, тогава трябва да има реванш. Ами ако Кличко загуби и втория мач, трети ли ще поиска? Току виж го просне в 7-мия мач и палачинката се обърне, та Джошуа ще поиска реванш..... Много е противен тоя Блядимир Кличко. Акцента му е ужасен и на пресконференциите, които му гледах постоянно театралничи. Голяма радост да го гледаш, как се опитва да се хване за въжето и да се изправи, а после как му се люлеят краката. След мача искал рефера да не спира мача, а когато рефера го спря, той не разбра още 5 минути, че вече мача е приключил. Както беше увиснал на въжетата и негрото го въртеше ляв-десен, по-скоро щеше да умре прав, отколкото да продължи двубоя. Да ходи да мандръса оная русичката, че не му остава много гориво в самолета и скоро след бокса ще остане и без вярна съпруга...