Last news in Fakti

2 Май, 2017 10:56 954 0

Марк Селби отново е световен шампион

  • селби-
  • снукър-
  • световен шампион-
  • хигинс

Англичанинът срази Джон Хигинс на финала в Шефилд

Марк Селби отново е световен шампион - 1
Снимка: БТА/АР

Марк Селби защити световната си титла по снукър в Шефилд, побеждавайки големия Джон Хигинс с 18-15 фрейма на финала в театър "Крусибъл".

Световният №1 изглеждаше напълно непоколебим и се оттегли на почивка с цели четири партии аванс. Хигинс намали пасива си на 13-16 след класен халф-сенчъри брейк от 88 точки, но в крайна сметка победа бе за Селби. Така англичанинът си върна на шотландеца за загубата на финала точно преди 10 години с 13-18.

За Селби това е трета световна титла в последните четири години. Той влиза в клуба на елитните играчи, успели да защитят трофея си в Шефилд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА