Last news in Fakti

27 Ноември, 2011 10:00 690 0

Юве се справи и с Лацио, окупира върха в Италия

  • лацио-
  • юве-
  • ювентус-
  • рим-
  • „старата госпожа“-
  • серия „а“

„Бианконерите” са с четири поредни победи в актива си

Отборът на Ювентус спечели дербито на 12-ия кръг в италианската Серия „А“, след като се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Лацио в Рим.

За разлика от предишни двубои, този път „Старата госпожа“ бе надиграна, но въпреки това открадна трите точки благодарение най-вече на Джиджи Буфон и блестящите си контраатаки.

„Орлите“ от своя страна изиграха един много добър мач пред собствените тифози, но така и не успяха да ги зарадват поне с точка срещу претендент номер 1 за печеленето на Скудетото.

Единственият гол в срещата реализира Симоне Пепе в 34-ата минута, но той бе достатъчен за 69-ата победа на „Старата госпожа" над „орлите" в 135-ия сблъсък помежду им.

След като вече записаха победи над Милан и Интер, „бианконерите" сега надиграха и Лацио на стадион „Олимпико" и продължават да нямат загуба на своята сметка.

В същото време торинци сложиха край на серията от 9 поредни двубоя без поражение на своя съперник.

С този успех „Старата госпожа“ вече има в актива си 25 и със сигурност ще остане начело в Скудетото поне до следващия кръг, без значение какво ще стане в останалите мачове.

Лацио пък за момента заема третото място с 22 точки, но може да бъде изместен от шампиона Милан, при победа на „росонерите“ над отборът на  Киево.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА