Last news in Fakti

15 Май, 2017 05:15 1 857 0

Челси ще купува половин отбор нови

  • конте-
  • челси-
  • титла-
  • шампионска лига-
  • трансфери-
  • абрамович

Новите шампиони на Англия ще изграждат състав за Шампионска лига

Челси ще купува половин отбор нови - 1
Снимка: БТА/АР

Тимът на Челси се готви за трансферно лято и изграждане на още по-боеспособен тим преди участието на тима в Шампионската лига през следващата година.

Очакваното първо действие от страна на собственика на тима Роман Абрамович е да бъде подписан нов договор с мениджъра на тима Антонио Конте. Италианецът пое "сините" от Лондон през миналото лято, след като отборът от един от най-елитните квартали на Лондон не успя да се класира в евротурнирите през миналата кампания. Конте, който е на път да стане едва вторият мениджър донесъл дубъл в историята на клуба, подписа три годишен договор, но след сериозния интерес от страна на Интер, вероятно скоро ще удължи своя договор и ще стане най-добре платеният мениджър във Висшата лига, след като в момента той взима по-малко от повечето водещи наставници в лигата - Джосеп Гуардиола, Жозе Моуриньо, Арсен Венгер и дори Юрген Клоп.

Второто действие, което от Челси готвят, е напълно очакваната активност на трансферния пазар, където тимът има сериозни апетити за подсилване. "Гардиън" разкрива, че италианецът, заедно със спортният директор Майкъл Еменало, са взели решение, че тимът, който през тази година почти не е страдал от сериозни проблеми с контузии, се нуждае от по-сериозна дълбочина, ако иска и представяне на ниво в Шампионската лига, където апетитите са сериозни и на Антонио Конте, който така и не успя да достигне финала като наставник на Ювентус.

Сред желаните футболисти личат имената на Ромелу Лукаку, който също е искан от Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед. Алексис Санчес, който все още отказва да продължи договора си с Арсенал, сериозен интерес има към нашумелият полузащитник на Монако Тиемуе Бакайоко, който е ключова част от страхотното представяне на френския тим през тази година, както и централният защитник на Саухамптън Вирджил ван Дайк. Интерес също така се проявява към привличането на един измежду Давид Алаба от Байерн Мюнхен или Алекс Сандро от "старата госпожа".

Очаква се да има определена група напускащи, сред които легендата на тима Джон Тери, Нейтър Аке, а бъдещето на Диего Коща остава неясно след сериозния интерес от китайски клубове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА