15 Май, 2017 14:57 1 086 0

Ирландска легенда идва за мача на Бербатов

  • кийн-
  • благотворителен мач-
  • бербатов-
  • фиго-
  • гост

Роби Кийн ще е един от гостите на благотворителния мач в София

Ирландска легенда идва за мача на Бербатов - 1
Снимка: БТА/АР

Роби Кийн е поредният участник в благотворителния двубой на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни. Ирландският голмайстор снощи бе в компанията на българина за церемонията след последния мач на "Уайт Харт Лейн", където двамата играха между 2006 и 2008 година.

Бербатов и Кийн са в основата на спечелването на последния по-значим трофей за Тотнъм – Купата на лигата в Англия през 2007 г.

Ето какво написа Бербатов за бившия си съотборник:

"С него се разбирахме телепатично. Забавлявахме се в мачовете и вкарвахме гол след гол. Капитан за пример на терена и извън него. Беше истинско удоволствие да играем заедно в „Тотнъм”! Той е единственият играч в историята на световния футбол, вкарвал за националния си отбор цели 19 последователни години - бележи за Ирландия от 1998 до 2016 г. Невероятно постижение, достойно за „Гинес“. Рекордьор е и по участия и голове за страната си – 146 мача и 68 гола. С тези попадения е сред най-резултатните европейски национали в историята, редом с Герд Мюлер. А пред тях са само Ференц Пушкаш, Шандор Кочиш и Мирослав Клозе.

Той е и най-добрият реализатор в европейски квалификации за всички времена. Още в дебюта си в професионалния футбол (на 17 години) вкарва 2 гола за „Уулвърхемптън“ и показва, че ще се превърне в голова машина. И стига до Залата на славата на ирландския футбол.

Откакто преминава в „Тотнъм“ през 2002 г., играе и бележи в 9 поредни сезона и се превръща в истинска легенда за „шпорите“ с 306 мача и 122 гола.

Роби Кийн. Снощи заедно казахме довиждане на White Hart Lane... А на 14 юни го очаквам в моя отбор в София!".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА