19 Май, 2017 17:43 4 238 6

Стоичков: Ще умра в Барселона

  • стоичков-
  • барселона-
  • спомени-
  • история

"Всяка година празнувам титлата на "Уембли". Тя е най-важната", отсече Камата

Стоичков: Ще умра в Барселона - 1
Снимка: БТА/АР

Легендата на Барселона и България Христо Стоичков за пореден път изрази любовта си към каталунския колос. В събота се навършват 25 години от първата европейска титла на клуба и Камата си спомни славните години с "блаугранас" в специално видео, публикувано в страниците на испанския шампион в интернет.

"Преговорите с Барселона бяха трудни, но каталунците са каталунци. Хосе Мария Мингея и Пако Вентура имаха ключова роля за моя трансфер. Преди победата ни с 6:0 в Билбао всички бяхме притеснени, защото Йохан Кройф влезе в болница. Имаше сълзи, защото той е нашият учител, но аз му казах, че ще спечелим мача заради него", започна Стоичков.

"Всяка година на 20-и май отварям една бутилка и си спомням за финала на стадион "Уембли". Смятам, че тази дата трябва да бъде записана със златни букви на стадиона, където се изписват титлите на клуба. Защото можеш да спечелиш 20 трофея след това, но първият е най-важният."

"За титлите на Барса в последния кръг имах голяма вяра в Хорхе Валдано. Той на два пъти спря Реал Мадрид. В първия случай спаси Тенерифе от изпадане, а след това ги класира за Европа. Когато вярваш в себе си, ти си този, който печели. Винаги съм се възхищавал на Кройф и никога не съм казвал нещо лошо за него. Излизах мотивиран преди мачовете и това е заради желанието му да има побеждаващ отбор. Заради него спечелих Златната топка. И по време на награждаването ми неговите очи бяха влажни. Направо да ти настръхне кожата!"

"Завръщането ми в Барса? Не бях щастлив в Италия, не зная защо. Може би защото стилът на игра там е различен с този на Барса. Година след като заминах, се върнах и спечелихме три трофея с покойния сър Боби Робсън. Никога не съм си тръгвал от Барселона. Къщата ми е тук, аз ще умра тук. Със сигурност. Горд съм, че носих фланелката на клуба толкова много години, защитавайки честта на клуба, Каталуния, феновете и отбора", каза още Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    16 6 Отговор
    Недей да умираш Кама, млад си още.
  • 2 Бат Ицо

    14 7 Отговор
    Най-големият!
  • 3 Моамар

    16 7 Отговор
    Стоичков беше брутален играч и брутален простак, не знам как е възможно такова нещо, сигурно етносът е такъв, не случайно се говори че циганите са най-калпавото индийско племе и са били прогонени от самите индийци още в средновековието
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Deborg

    1 1 Отговор
    Никой не знае къде ще умре,е поне не всеки де...3988
  • 6 Аватар

    0 2 Отговор
    22 милионери си правят кефа, а милиони тъпаци тъпеят, да се м.чам и на играта