Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 00:37 846 0

Наполи и Юве направиха зрелищно 3:3 на Сао Паоло

  • сао паоло-
  • ювентус-
  • серия „а“-
  • „старата госпожа"-
  • юве-
  • ювентус-
  • пандев

И двата отбора изпускат от бялата точка

Отборите на Наполи и Ювентус направиха страхотен мач в отложената си среща от 8-ия кръг на Серия „А“, завършила справедливо при гръмкото 3:3. Двата отбора, смятани за основни претенденти за Скудетото, си разделиха по едно полувреме и закономерно никой не остана победен.

„Старата госпожа" губеше с 0:2 на полувремето и с 1:3 до 72-ата минута, но не се предаде и успя да измъкне поне точка от този двубой.

Първият по-интересен момент дойде още в 13-ата минута. Андреа Пирло фаулира Лавеци и съдията посочи бялата точка. Словашкият плеймейкър Марек Хамшик вкара, но реферът го накара да пребие. При втория опит топката излетя в трибуните.

В 22-ата минута Хамшик поправи грешката си. Лавеци центрира от фаул към далечната греда, топката продължи успоредно на голлинията и словакът заби с плоунж във вратата на Джанлуиджи Буфон.

До края на полувремето пък на терена като че ли имаше само един футболист и неговото име бе Горан Пандев. Македонецът, който в този двубой заместваше контузената звезда Едисон Кавани, си правеше каквото си поиска със защитата на гостите, и макар че на два пъти бе отчайван от блестящите намеси на Буфон, в 41-ата минута Джиджи вече нямаше какво да направи за го спре.

Отново антигероят на Ювентус в тази среща - Андреа Пирло бе в основата на втория гол за съперника. Бившият играч на Милан този път изчисти нескопосано, извеждайки Пандев сам срещу вратаря.

През второто полувреме обаче „бианконерите“ излязоха на терена пределно мотивирани да се върнат в мача и само 3 минути след подновяването на играта успяха да намалят резултата. Симоне Пепе пусна страхотен пас към Матри в наказателното поле, а италианският национал от движение засече кълбото и го прати неспасяемо в мрежата на Де Санктис за 2:1.

Домакините обаче увеличиха аванса си на 3:1. В 68-ата минута Пандев реализира гол шедьовър. Той овладя с гръб към вратата, завъртя се и от въздуха не остави шансове на вратаря.

Юве обаче не се предаде и в 72-ата минута Марсело Естигарибия бе изведен в пеналта и чукна топката под плонжа на Де Санктис за 3:2, вкарвайки първия си гол за клуба.

В 78-ата минута и Джорджо Киелини се отчете със страхотен пропуск от точката на дузпата.

Минута по-късно обаче усилията на Юве дадоха резултат и Симоне Пепе навърза няколко защитници, нахлу в наказателното поле и доведе нещата до 3:3. Така той се разписа в трети пореден мач, което му се случва за пръв път в кариерата до момента.

В крайна сметка срещата завърши при този резултат и двата тима поделиха по една точка. Така Юве продължава да води в класирането с актив от 26 точки. Милан и Удинезе имат по 24, а Наполи е шести със 17.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА