Last news in Fakti

3 Декември, 2011 17:00 783 0

Челси победи Нюкасъл в драматичен мач с 5 греди и пропусната дузпа

  • челси-
  • нюкасъл-
  • „спортс дайрект стейдиъм“

Отборът на Челси постигна страхотен успех с 3:0 над Нюкасъл в първия мач от програмата на 14-ия кръг на английската Висша лига, игран на „Спортс дайрект Стейдиъм“.

Това 3:0 обаче не бива да залъгва – отборът на Нюкасъл бе повече от достоен съперник и на моменти дори доминираше в двубоя.

И двата отбора предложиха красив офанзивен футбол, а мачът бе допълнен от противоречиви съдийски обсъждания, около 200 положения пред двете врати, 5 греди и дузпа, която Лампард изпусна в 14-ата минута. Феноменалният в този мач Тим Крул отрази удара на англичанина и топката срещна страничната греда.

Страхотните спасявания на Крул обаче не успяха да спасят отбора му в 38-ата минута, когато след невероятно центриране на Мата, Дидие Дрогба разпечата вратата след удар с глава за 1:0.

Смяната Саломон Калу направи 0:2 в 89-ата минута, а в продължението Даниел Стъридж оформи класическата победа на Челси.

Освен, че нямаха никакъв късмет, домакините бяха ощетени и от главния рефер Майк Дийн, който спести червен картон на Давид Луиш в самото начало на мача.

С победата Чесли се върна на трето място във временното класиране с 28 точки - колкото има и четвъртия Тотнъм, като „шпорите" в момента са и с два мача по-малко.

Нюкасъл е пети с актив от 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА