Last news in Fakti

14 Юни, 2017 10:27 987 0

Франция се разправи с Англия в контрола

  • франция-
  • англия-
  • контрола-
  • дембеле-
  • червен картон

Два гола на Хари Кейн не стигнаха на островитяните

Франция се разправи с Англия в контрола - 1
Снимка: БТА/АР

Франция победи Англия с 3:2 в драматичен приятелски мач в Париж. В герой на вечерта се превърна Усман Дембеле, който донесе победата на "петлите" с гол в 78-ата минута.

В началото на второто полувреме пък Рафаел Варан бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Деле Али и французите играха близо 45 минути с човек по-малко, но въпреки това излязоха победители в контролата.

Както е известно, домакините са наши съперници в световните квалификации за Русия 2018.

В ложата на стадион "Стад дьо Франс" в Сент Дени седна и новият президент на Франция Еманюел Макрон.

Приятно впечатление направи това, което се случи преди началото на срещата при изпълнението на химна на домакините. Рефренът по трибуните бе подет от гостуващата публика - „God Save the Queen”, като в изпълнението се включиха фенове както на гостите, така и на домакините. По-късно на живо бе изпълнен хитът на Oasis от 1995-а "Don't Look Back in Anger". Преди началото на двубоя двата тима се наредиха в центъра на терена и с минута мълчание почетоха паметта на жертвите от атентатите в Париж от ноември 2015-а и Манчестър през месец май.

Селекционерът на гостите Гарет Саутгейт избра схемата 3-4-3, напред до Хари Кейн действаха Рахим Стърлинг и Деле Али. Дебют на десния фланг на защитата направи Киърън Трипиър, а на вратата застана Том Хийтън.

Колегата му Дидие Дешан остави на пейката Антоан Гризман, Александре Лаказет, Димитри Пайе и Лоран Кошчелни.

Англичаните започнаха по-добре и още в 9-ата минута откриха резултата. Светкавична контраатака свари неподготвена защитата на "петлите". Стърлинг чукна с пета към Райън Бертранд, който центрира пред вратата, а там Хари Кейн изпревари всички и опъна мрежата отблизо за 0:1.

Домакините обаче не се стреснаха и в 22-ата минута ликуваха. Жиру засече с глава центриране, Том Хийтънс мъка изби, но при добавката на Умтити не сбърка - 1:1!

В 43-ата Франция поведе в резултата. Усман Дембеле финтира Джонс Стоунс в пеналта и шутира, Хийтън успя да избие в краката на непокрития Джибрил Сидибе, който на празна врата вкара и направи обрата пълен - 2:1.

В 47-ата минута Рафаел Варан спъна в наказателното поле откъсващия се сам срещу вратаря Деле Али и получи директен червен картон. Освен това главният съдия Давиде Маса посочи и "бялата точка". Хари Кейн хладнокръвно изпълни дузпата и изравни за 2:2.

В 71-ата Килиан Мбапе нацели гредата, а веднага след това Гари Кейхил трябваше да се намесва решително и да чисти от голлинията.

78-ата минута се оказа фатална за англичаните. Пол Погба намери Мбапе в близост до пеналта, звездата Монако пусна наляво за Дембеле, който със силен диагонален удар донесе победата на „петлите” с 3:2!

Французите се реваншираха за загубата си с 1:2 в световните квалификации от Швеция в петък. Това пък беше първото поражение за Англия, откакто начело на отбора е Гарет Саутгейт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА