Last news in Fakti

11 Декември, 2011 14:57 6 985 0

Барса взе „Ел Класико” с обрат

  • барса-
  • ел класико-
  • реал (мадрид)-
  • барселона-
  • реал-
  • „сантяго бернабеу”-
  • „бернабеу”-
  • "ел класико"

Резултатът бе открит още в 22-ата секунда на двубоя. Нападателят на „белите” Карим Бензема наказа нелепа грешка на вратаря на гостите Виктор Валдес. Стражът на „каталунците" предостави топката на Анхел Ди Мария. След  два карамбола кълбото стигна до Бензема, който разстреля от упор вратата за 1:0. Това се превърна и в най-бързия гол в историята на "Ел Класико".

Отборът на Моу продължи да натиска съперника, а Барса продължаваше да се пропуква в отбрана.

30-ата минута обаче промени хода на мача. Аржентинската суперзвезда Лео Меси напомни за себе си. Той собственоръчно проби централната халфовата линия на съперника, мина през няколко футболисти и технично намери нападателя Алексис Санчес. Санчес от своя страна бе безкомпромисен и реализира с шут от 17 метра ниско по диагонала за 1:1.

В 43-тата съдията беше поставен на кръстопът. Бълхата фаулира остро Чаби Алонсо при опасна контра на Реал, но съдията не посмя да извади втори жълт картон.

Като цяло първото полувреме беше доста динамично с опасности и пред двете врати.

Втората част започна с опит за дълбока преса на "лос бланкос". Тактиката на домакините обаче, като че ли, спря да работи и Барселона започна своята лекция на „Сантяго Бернабеу".

Пълният обрат стана факт в 53-ата минута след авотогол на Марсело. Бразилският защитник опита да блокира далечен изстрел на Шави, но се получи рикошет и топката излъга вратаря Касияс.

Моуриньо тръгна да обръща хода на мача с две бързи смени (Йозил замени Кака,а Диара влезе като смяна на мястото на Сами Кедира), но вместо това „белите” получиха нов удар. В 66-ата минута Барса реши всичко с гол на Сеск Фабрегас. Бившият капитан на Арсенал засече с плонж центриране на Дани Алвеш по лявото крило за 3:1.

До края на мача Кралският клуб едва се отърва от по-тежко поражение.

С успехът си в 7-ото за годината „Ел Класико“ , отборът на Пеп Гуардиола постави поредния си рекорд. На „Сантяго Бернабеу“ каталунците си тръгват за 6-и пореден път с точки от Мадрид.

Серията започна с унищожителното 6:2 през 2009-а година, като продължи с успехи за Купата на краля и в Шампионската лига. Равносметката – само едно равенство и цели 5 каталунски победи на „Бернабеу“, а головата разлика е повече от стряскаща – 16:6.

Интересен факт обаче е, че рекордът по поредни мачове без загуба срещу Реал Мадрид все още държи Валенсия.

„Прилепите" са на пръв поглед недостижими в „класацията“ със своите 14 мача без поражение срещу „кралете“, записана през 40-те години.

Днес каталунците летят за Токио, където след седмица ще имат възможност да вдигнат и трофея от Световното клубно първенство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА