Last news in Fakti

7 Август, 2017 14:58 1 606 0

Берое става сателит на Лестър

  • берое-
  • сателит-
  • договор-
  • юноши-
  • лестър

Старозагорци ще си сътрудничат с бившия шампион на Англия

Берое става сателит на Лестър - 1
Снимка: БТА

Берое ще подпише договор за взаимно сътрудничество с Лестър, разбра "Тема Спорт". На първо време то ще е свързано с академията на заралии. За начало вече няколко талантливи играчи отидоха на проби при лисиците. Треньори от ДЮШ на зелено-белите също ще трупат опит в шампиона на Висшата лига за 2016 година.

Младите футболисти от ДЮШ на Берое Монир ал Бадарин и Красимир Тодоров оставиха отлични впечатления по време на едноседмичния пробен период, който прекараха в Лестър. Ал Бадарин, който е набор 2005, и Красимир Тодоров, който е набор 2004, се присъединиха към тима на лисиците до 13 години на 30 юли. Те дори минаха и кратък курс по английски.

Вчера двамата се включиха в контролата срещу Кристъл Палас до 13 години, която бе спечелена от Лестър с 3:2. Монир реализира първия гол в мача, а асистенция за втория направи Тодоров.

Юношите на Берое се появиха в игра през втората част и помогнаха на отбора си да направи пълен обрат, след като до почивката лондонският тим водеше с 2:0. Двамата се прибират днес в България. През цялото време те са били придружавани от треньора в школата Радостин Александров. Именно негова е основната заслуга за сближаването на отношенията между двата клуба.

Очаква се до края на годината човек от академията на лисиците да пристигне в Стара Загора и да даде насоки за развитие на местната школа. Най-големият проблем за Берое остава изграждането на общежитие за талантите. Новият шеф на ДЮШ на Берое Ивко Ганчев пое нещата в свои ръце в средата на юни. Той има солидни връзки и с доста турски клубове, от които също се очаква да бъде черпен опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА