16 Декември, 2011 10:36 1 191 0

Откриха обновена лекоатлетическа зала в Сливен

  • нейков-
  • свилен-
  • карамаринов-
  • ненов-
  • зала-
  • сливен-
  • лека атлетика-
  • писта

Днес министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри реконструираната лекоатлетическа зала в Сливен. Той, заедно с президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и кметът Кольо Ненов прерязаха лентата на обновеното спортно съоръжение.

В покритата лекоатлетическа писта е подменена настилка по шестте коридора на 120-метровата права и по секторите за тласкане и скокове. Виражите в края на пистата също са променени, като в два коридора е спазена денивелация за беговата работа на състезателите. Общата сума, която е похарчена за обновяването на залата е около 220 хиляди лева.

Министър Нейков заяви "Сливен се сдоби с една модерна писта с тартанова настилка. Това е начинът, по който трябва да се правят пистите. Надяваме се, че с взаимодействието на Общината залата ще се отопли, защото съвсем наблизо преминава газопровод. Ще търсим начини тя да бъде газифицирана. Убеден съм, че при създадените условия още много деца ще тренират лека атлетика".

Той добави още: “Аз, като бивш състезател по лека атлетика, съм доволен от това, което виждам в момента. С активното участие на общината ще завърши и ремонта на отоплението, за да може децата да тренират в едни по-комфортни условия и да постигат медали. Ще се радвам, ако от тази зала започнат да излизат лекоатлети, които да славят нашата община, нашата държава, защо не и Европа", завърши министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА