17 Декември, 2011 13:15 815 0

Аржентина с опит да се върне във Формула 1

  • аржентина-
  • формула 1-
  • писта-
  • попюлъс

Дизайнери и архитекти се обединиха около нов проект за писта, който трябва да привлече Формула 1 обратно в Аржентина. Поръчител на проекта е команията Попюлъс, която също така се занимава с обновяването на ”Силвърстоун” и строежа на писта, която може да домакинства състезание от Ф1 край Мумбай, Индия.

Новата писта е в близост до столицата на страната Буенос Айрес и се очаква да бъде завършена до 2014 година. 

Според директора на Попюлъс Джон Роудс пистата ще е дълга около 4.7 км и първоначално трябва да привлече пистовите шампионати за мотори. Въпреки това, тя ще покрива стандартите за Формула 1 и ако се намери спонсор с добра оферта няма да има пречки пред завръщането на Аржентина в календара.

За последно Аржентина бе домакин на кръг от Формула 1 през 1998 год., когато болидите се състезаваха на трасето в Буенос Айрес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА