12 Октомври, 2017 13:24 1 005 8

Александър Томов: Аз знам само едно ЦСКА

  • томов-
  • цска-
  • ганчев-
  • интервю

"Истинското ЦСКА е това, което победи 6 пъти Левски - моето!", заяви бившият президент на "червените"

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов наруши мълчанието си. Лупи говори за престоя си начело на "армейците" и за сегашния проект на Гриша Ганчев. Той разкри пред topsport.bg и дали симпатизира на ЦСКА-София или е против обединението между ЦСКА и Литекс.

Г-н Томов, от известен период от време не сме забелязвали Ваше становище по "червения" футболен въпрос, както и въобще такова, касаещо българския футбол. Това може да се разглежда от една страна като незаинтересованост и дистанцираност от случващото се в Първа лига или пък като знак на съгласие със случващото се на "Армията". При всички положения не може да нямате мнение по темата, предвид факта, че бяхте свързан с клуба в някои от най-успешните години от "новата му история".
- Имам. Имам, но и другото е вярно. Дистанцирах се напоследък. Прецених за себе си, че няма смисъл да се ангажирам емоционално толкова сериозно с нещо, което не би следвало да ме вълнува.

Няма ги обичайните въпроси и внимание към Вас, от страна на медиите.
- Вижте, предполагам, че на голяма част от тях не съм им интересен в момента, що се касае до спортния аспект от нещата и ангажираността ми в тази насока. Нормално е. Интересът винаги е водещ и определя темите, които се разискват в медийното пространство. А и не само.

Появиха се леки "закачки" и провокативни коментари, свързани с "бившите собственици и президенти" на ЦСКА. Върху тях продължава да се хвърля вината за случилото се на "Армията". Какво мислите Вие за всичко това?
- Наистина не желая да навлизам в един подобен диалог, водейки се от емоцията, ако щете. Най-важното за мен е, че съм чист пред себе си.

Що се касае до ЦСКА?
- Разбира се. Постигнах с клуба неща, за които много хора преди мен само си мечтаеха. Шест победи срещу Левски, лидерство в класирането с огромна разлика пред конкурентите, силно редуцирани дългове на клуба - с над десет милиона, за сравнително кратък период от време... Нещата се движеха в правилна посока и това личеше както на терена, така и извън него.

А защо наистина сложихте край на участието си в управлението на клуба?
- Постигнахме споразумение с Манджуков, всичко беше прехвърлено както трябва. Няма съмнения и въпросителни в това направление. Наясно сте, проследили сте случилото се. Такъв беше моментът. Но отново казвам, че каквото е било необходимо, съм го направил и съвестта ми е чиста. Във всичко бяхме повече от Левски.

А сега така ли е? Има сякаш едно излишно притеснение, относно проведените търгове, емблемата, ще бъде ли платено всичко...
- Не мога да предвидя какво точно ще се случи. Ще ви кажа само, че аз, като икономист, бих инвестирал само в обещаващи проекти...

Тоест "проектът" на "Армията" в момента не е такъв?
- Не знам дали всичко това ще бъде уредено и доведено до някакъв край. Надявам се наистина обаче да не попадам под споменатия общ знаменател "миналите неуспешни ръководства". Защото моето управление е всичко останало, но не и безуспешно. Дори напоследък не съм чел последните упреци, становища или каквото и да било друго. Уморих се от това, честно казано.

А пък и Вие намерихте иновативен, модерен начин за комуникация с феновете си и тези на ЦСКА. В социалната мрежа поне е сигурно, че каквото сте искал да кажете излиза без "редакция".
- Да, разбира се. Това с констатациите в социалната мрежа е добър, обхватен и успешен вариант за комуникация. Няма вариации и разнопосочно тълкуване на заявеното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо Говнарев Говньо

    0 8 Отговор
    Александър Томов мъж на място, отговорен, честен, компетентен! Той извежда винаги напред каквото поеме! Жалко че не получи доверие на политическо ниво, защото той повече от всички заслужаваше! Сигурен съм че ще оправдае доверието, което му бъде гласувано! Той ще изведе ЦСКА на принципиално ново ниво! Аз мисля че Александър Томов трябва да ръководи ЦСКА и искрено му пожелавам успех!
  • 2 Мадуру

    4 0 Отговор
    Бат' Саше ти си номер едно гепи парите и дим да те няма евала играч ни лук ял ни лук мирисал прее ЦСКА прее Кремиковци
  • 3 АБЕ ЛУПИ

    2 0 Отговор
    Имаш предвид онова ЦСКА което ти съсипа ли????????
  • 4 БОБИ КОЧА

    5 0 Отговор
    Ти си пълен Б....к Саше,но си голям цесекар. Благодарение на теб в момента има толкова ЦСКА -та.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ШмъркАн

    1 0 Отговор
    Тоз тип не обра ли парите на ЦСКА... два пъти?
    Май се подготвя за 3-ти. Ето и първият коментар говори, че си е наел и тролове вече.
  • 7 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    Томов, Томоооов, ГОЛЯМ К...Т СИ ТИ !! И аз съм Томов, ама не мога и на малкото ти нокте да се намърдам !! ОКРАДЕ КАКВО МОЖА от ЦСКА и сега пак си НА ВРАО !!!
  • 8 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    0 0 Отговор
    Лупи!!!