Last news in Fakti

30 Декември, 2011 11:09 923 0

ФИФА продали ТВ правата за Мондиал'98 за 1$

  • фифа-
  • джак уорнър-
  • тринидад и тобаго-
  • сеп блатер

Тези скандални факти разкри бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър.  Той каза в изявление, че е продал телевизионните права за световното първенство през 1998 година в родината си Тринидад и Тобаго срещу 1 долар, като в замяна е помогнал на Сеп Блатер да бъде избран за президент на ФИФА.

Уорнър, бивш президент на регионалната централа за Карибския регион, напусна ФИФА през юни след обвиненията за даване на подкупи. Той разкри още, че е получи правомощията да продава тв правата за световните първенства през 2002 и 2006 година, след като помогнал на Блатер да бъде преизбран на поста си през 2002 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА