Last news in Fakti

31 Декември, 2011 13:49 1 377 2

Принц Албер идва в Банско

  • албер-
  • банско-
  • грималди-
  • петров-
  • бубка
Принц Албер идва в Банско - 1
Снимка: zimbio.com
Една от най-емблематичните светски личности - принцът на Монако Албер II, написа писмо до президента на Българската федерация по ски Цеко Минев, с което потвърждава и гарантира присъствието си на шестото издание на благотворителното си шоу по ски в Банско на 28 и 29 януари 2012 г.

53-годишният наследник на династията Грималди е голям фен на спорта. Албер II трябваше да бъде в Банско през март тази година, но събитието бе отложено заради смъртта на леля му - принцеса Антоанет.

Очква се принцът на Монако да бъде придружаван от актуалния пилот на "Лотус" във Формула 1 Виталий Петров, както и автомобилните легенди Ари Ватанен, Рикардо Патрезе, Емануеле Пиро и Лорис Капироси.

В програмата ще участват още атлетическото величие Сергей Бубка, който съвсем наскоро посети България. От наша страна участие трябва да вземе добрата приятелка на принца и първа дама на БОК Стефка Костадинова. В ски отбора на Албер II ще е и най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков, който е почетен гражданин на Банско. Разбира се, на линия ще бъде и световният ни посланик Марк Жирардели, който е единственият петкратен носител на Световната купа в алпийските ски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо

    0 0 Отговор
    ще го над..а и ще го посрещна в банско
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.