Last news in Fakti

5 Януари, 2012 10:57 1 842 0

Обраха нашия екип на Рали Дакар

  • рали дакар-
  • русев-
  • ценков-
  • аржентина-
  • мафей-
  • вачков
Обраха нашия екип на Рали Дакар - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският екипаж на Рали Дакар 2012 беше обран след третия етап на най-тежкото и напрегнато автомобилно състезание в света на спорта. Това съобщи от Аржентина шофьорът на журналистическата кола на тима на "Рали Рейд.БГ" Руси Русев. От пресавтомобила на сънародниците ни са задигнати дрехи, инструменти и други пособия от първа необходимост.

Пилотът Петър Ценков завърши 13-ти в четвъртия етап при АТВ-ата. Времето му бе 6 часа, 52 минути и 6 секунди. Победител стана Томас Мафей от Аржентина, който е лидер и в генералното класиране. Ценков е имал известни технически проблеми, като е спукал гума, но все пак се е добрал до финала.

За другия българин Младен Вачков все още няма информация в официалния сайт на Рали Дакар дали е финиширал в четвъртия етап, който включваше трудния високопланински преход на планината Пуниля в Андите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА