Last news in Fakti

11 Януари, 2012 18:57 1 088 0

Порутена сграда грози боксьори

  • кърджали-
  • зала арпезус-
  • порутена-
  • боксьори-
  • мазилка-
  • стоян узунов
Порутена сграда грози боксьори - 1
Снимка Нов живот

Кърджалийските боксьори, вместо да тренират, гледат тавана на зала „Арпезос“. Всеки момент очакват някое ново парче мазилка да падне върху главите им. Миналата седмица се откъртиха две парчета в единия ъгъл, където са ринговете, и едното падна над боксовата круша, съобщи "Нов живот".

Късмет беше, че по това време състезателите бяха в почивка. Дупка, колкото мъжки юмрук ,зее и в треньорската стая. Парче мазилка от покрива я проби в петък по време на поройния дъжд. Въпреки че четвърти ден не вали, в залата продължава да капе. Тя се намира над голямата зала, където играят волейболистите и е точно под покрива на спортния комплекс. Част от тавана е набъбнала от влагата, всеки момент може да падне. Момчетата не могат да се концентрират в тренировките, току-що поглеждат към тавана. А на 23 януари е първото републиканско състезание за годината – личния шампионат при мъжете, каза за „Нов живот“ треньорът Стоян Узунов.

СТУД

В коридора пред  спортен комплекс „Арпезос“, където тренират боксьорите, прозорците са счупени. Струпани са камари боклуци. В залата е студено, няма отопление. От тавана капе вода, падат парчета мазилка. Момчетата ги е страх да тренират. Много от родителите не пускат децата си, има и болни състезатели от тези нечовешки условия.

Студът още повече тормози състезателите. Отопление няма. На всичкото отгоре има и счупени прозорци в коридора. Закрити са със завеси, но те са скъсани. Духне вятър и ги разтвори. Затова много от родителите не пускат децата си на тренировка. Вече имаме и болни състезатели при юношите младша възраст. Те започват първенството на 6 февруари.

Тази година изискванията на федерацията са всеки отбор да се представя най-малко със 7-8 боксьори във всяка възрастова група. Не ми се мисли какво ще стане, ако дотогава  децата не оздравеят и не могат да се подготвят както трябва. Екскурзианти по състезания няма да водя, казва Стоян Узунов.

УСПЕХИТЕ

В анализа си за миналата година федерацията направи много добра оценка за представянето на нашия клуб. Една от приятните изненади през миналата година е най-новият клуб в България „Арда Бокс“ – Кърджали, който участва в 13-те от общо 25 републикански първенства и турнири във всички възрастови групи и спечели общо 16 медала, пише в анализа на федерацията. Нели Узунова, Петко Мирчев и Сабри Атай са в разширения състав на мъжкия и женския национални отбори, се казва в доклада на боксовата ни централа, който  прави преглед на всички клубове. От 58 клуба нашият е на 15-то място в комплексното класиране.

АПЕЛ КЪМ ОБЩИНАТА

Затова след всичко хубаво, писано за нас, не можем да се излагаме на ринга. Затова нека общината час по-скоро да реши проблема със залата, апелира Стоян Узунов. Боксьорите излязоха мъжки момчета. Въпреки несгодите повечето от тях, най-вече големите, тренират всеки ден. Никой не мрънка. Но децата от подготвителните групи и юношите няма как да се готвят при такива условия. А от тях се чака нови попълнения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА