Last news in Fakti

29 Декември, 2017 19:05 6 226 4

4 години след трагедията с Шумахер: Лъч надежда в морето от непрогледна мъгла

  • шумахер-
  • михаел шумахер-
  • инцидент-
  • формула 1-
  • трагедия-
  • надежда-
  • пазят тайна-
  • надежда

20 милиона за лечение на пилота от Формула 1 и един лъч надежда

4 години след трагедията с Шумахер: Лъч надежда в морето от непрогледна мъгла - 1
Снимка: shutterstock

29 декември 2013 г. завинаги ще остане черна в историята на Формула 1. На днешния ден, преди 4 години, един от най-блестящите автомобилни пилоти — Михаел Шумахер — изпадна в кома, падайки на главата си по време на ски ваканция във френските Алпи.

За състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 не се знае почти нищо, тъй като семейството му продължава да пази в тайна всичко свързано с него. Близките на Шумахер го пазят от медиите и не разговарят с тях, налагайки пълно затъмнение върху състоянието и лечението на немската легенда в моторните спортове.

Нито синът му Мик, който беше до Шумахер по време на падането, нито който и да е друг член от семейството не е коментирал състоянието на бившия пилот през последните години.

Разследващ екип на френското авторитетно издание "Екип", решен да разпръсне мъглата, която е забулила всяка информация около Шумахер, е направило опит да разбере какво се случва с него и да получи актуални сведения за състоянието му.

Журналистите се опитали да влязат в имението на автомобилния състезател в Женева — където за него се грижи екип от над 100 души — но без успех.

Според немските медии, семейството на Шумахер е купило огромна част от земите около имението, за да може да държи далеч папараците и феновете, които непрестанно се опитват да го доближат. Тази информация се потвърдила, когато разследващите журналисти от "Екип" се опитали да доближат загражденията. Те били подгонени от черен Mercedes, а седящите вътре въоръжени охранители ги предупредили "да не създават напрежение".

Последната официална информация, която бе оповестена за състоянието на автомобилния състезател бе, че той е жив само благодарение на животоподдържащите системи и апаратурата, към която е закачен.

Въпреки, че лекарите успяха да спасят живота на звездния немски пилот, неговото състояние остана критични и рутинни функции на мозъка и тялото му са затруднени. Според германските медии, за тези 4 години той не е дал никакви признаци за пробуждане. Парите, които семейството му похарчи за лечение през цялото това време, възлизат на над 20 млн. долара.

Все пак, сред морето от непрогледна мъгла, стелещо се около Михаел Шумахер, блесна и лъч надежда. Бившата говорителка на германския състезател — Забине Кем, наскоро заяви, че лечението, на което Шумахер е подложен дава резултат.

"Никой журналист никога не е имал телефона на Михаел и никой не е успял да снима имението му отвътре. Личното пространство трябва да се спазва и това е закон в семейството. Трябва да опазим честта на Шумахер. В интерес на истината, има напредък, но това е много бавен процес", разкри Кем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 14 Отговор
    Да харчат пари за нищо,що го мъчат още или има договори с неустойки?
  • 2 Бате Мишо

    8 0 Отговор
    В медицината има едно златно правило: борба всеки ден и за всеки ден. Древногръцките лекари казвали: трима сме общо, аз и ти и болестта. За да победим трябва да се обединим аз и ти срещу болестта и да се борим.

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Мишо":

    Това го казват истинските доктори, които лекуват хората независимо от произход, благосъстояние и т.н.
    Ако сметнем реално 20 милиона за 4 години прави по 5 милиона на година. Разделено годишните дни прави грбуо 14 000 дневно. За това го мъчат. Ако ги нямаше тези пари нямаше да го мъчат. Така е в развитата демокрация - когато имаш пари живееш, когято нямаш - мреш. Няма равенство, няма права както ги лъжеха навремето.
    Докато семейството плаща ще го мъчат. Такива клиенти не изпадат всеки ден. Ще го мъчат докато дойде следващият такъв платежоспособен.

    Коментиран от #4

  • 4 Патриот

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Ще го мъчат докато дойде следващият платежоспособен... или до последният семеен лев. Което събитие настъпи първо.

    Все пак пожелавам на него да се оправи напълно, както и на семейството му.

    Сещам се за един виц навремето: "Гледам как Плевнелиев кара ски и се питам "Господи, защо Шумахер?""