Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 01:01 1 628 0

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

  • 10-
  • значими-
  • трансфери

2017 беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята

10-те най-значими трансфера през 2017 г. - 1
Снимки: БТА/AP

2017 г. беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята на европейския футбол.

Трансферният пазар няма да се същият, след като стойността на трансферите скочи главоломно, а едни от най-добрите футболисти смениха отборите си.

Факти.бг ви представя 10-те най-значими трансфери през 2017 г.

1. Неймар в ПСЖ

Бразилският футболист беше купен от Барселона през 2013 г. и всички го възприемаха като наследника на Лионел Меси и следващата голяма звезда на клуба. За това и за всички беше шокиращо, когато Неймар сам настоя за трансфера във френския ПСЖ.

Французите платиха за футболиста рекордните 222 млн. евро, което тотално преобърна трансферния пазар и превърна Неймар в безпрецедентно най-скъпият футболист в историята.

Той оправда решението си с това, че иска да демонстрира, че може сам да е лидер на свой отбор, като от началото на сезона има 20 гола във Франция, но само успех в Шампионска лига би доказал до колко правилно е било неговото решение.

2. Леонардо Бонучи в Милан

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

След миналия сезон много експерти считаха Бонучи за най-добрия централен зашитник в света и основна фигура в шампионския отбор на Ювентус, който стигна и финал на Шампионската лига.

Бонучи обаче хвърли истинска бомба с решението си да напусне гранда от Торино, най-вече заради противоречия с треньора Масимилиано Алегри. За него оферти изпратиха всички английски и испански грандове, но той отново изненада всички, като реши да се върне в родния си Милан в трансфер за около 40 млн. евро.

Защитникът реши, че иска да остане в Италия, но сезонът не е особено силен за неговия Милан, като е много вероятно още през лятото той отново да смени отбора.

3. Мохамед Салах в Ливърпул

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Египтянинът направи страхотен сезон в Рома, но големите грандове гледаха с недоверие към него, преди той най-сетне да получи трансфер в Ливърпул на стойност от 42 млн. евро.

Много от феновете гледаха с недоверие към египетския футболист, но той направи феноменален сезон и за кратко време се превърна в един от най-зрелищните футболисти в света. До тук той има 22 гола за Ливърпул през сезона, като ако остане още няколко години, може да се превърне в една от най-големите легенди на клуба.

4. Ромелу Лукаку в Манчестър Юнайтед

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Лукаку имаше 4 изключителни сезона в Евертън, когато реши, че е дошло времето за трансфер в гранд. До последно фаворит за неговия подпис беше Челси, но в последния момент нападателят беше отмъкнат от Манчестър Юнайтед за сумата от 85 млн. евро , като върху него паднаха очакванията да бъде новият звезден нападател на отбора.

До тук през сезона Лукаку има 12 гола в първенството, като търпи много критики, заради това, че в някои мачове просто отсъства, но все пак според експерти той има потенциала да стане звездата, която неговият отбор търси.

5. Килиан Мбапе в ПСЖ

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Мбапе беше младата сензация на 2017 г. като вкара много голове за Монако във Франция и беше ключова фигура в достигането на отбора до полуфиналите в Шампионска лига.

През лятото се твърдеше, че той е сигурно ново попълнение на Реал Мадрид, но изненадващо за всички той предпочете ПСЖ. Мбапе премина под наема в отбора от Париж, като най-вероятно официалната продажба ще настъпи през това лято.

На този етап нападателят има 9 гола във френската Лига 1, като проявите му са на приливи и отливи. Все пак според експертите той показва колко голям е потенциала му и каква звезда може да бъде след няколко години.

6. Алваро Мората в Челси

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Мората беше втори избор за нападението на Реал Мадрид, но въпреки ограниченото време успя да отбележи 15 гола в испанското първенство.

Въпреки големия си потенциал, до този момент от кариерата си той никога не беше първи избор в отборите си и за това реши да премине в Челси за рекордната за клуба сума от 80 млн. евро, където се надяваше най-сетен да се утвърди като голяма звезда.

Мората започна ударно и отбеляза 10 гола през първите си 4 мсеца в клуба, но след това формата му спадна, като той се надява в края на сезона да демонстрира, че заслужава да бъде първи избор.

7. Диего Коста в Атлетико Мадрид

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Още в началото на лятото беше ясно, че нападателят на Челси ще напусне клуба, заради спорове с треньора Антонио Конте.

Последва тримесечна сага на преговори с Атлеико Мадрид, докато клуба не се съгласи да плати 60 млн. евро, за да си върне испанския нападател.

Коста трябваше да чака до края на годината докато заиграе за новия си клуб, но лека полека демонстрира формата си, която го направи звезда в клуба преди 4 години.

8. Усман Дембеле в Барселона

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

След като през лятото Барселона шокиращо загуби Неймар, клубът трябваше спешно да му намери заместник и в крайна сметка се спря на младата звезда на Борусия Дортмунд Осман Дембеле.

Между двата клуба и самият футболист имаше множество противоречия, преди най-накрая трансферът за 160 млн. евро да стане факт. Демблеле започна силно за Барса, но постепенно треньорът Ернесто Валваерде започна все по-рядко да разчита на него, като е много вероятно той да премине в друг клуб още това лято.

9. Хамес Родригес в Байерн Мюнхен

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Колумбиецът премина в Реал Мадрид през 2014 г., но така и не се утвърди като водещ играч в отбора. Така и през лятото в клуба решиха да се разделят с плеймейкъра, като сключиха изненадваща сделка за двугодишен наем с Байерн Мюнхен.

Началото в клуба за Родригес беше трудно, но постепенно той започна да се превръща във все по-важна част от отбора. Според експертите ако подобри още малко представянето си, той може и да се завърне в Реал Мадрид.

10. Кайл Уокър в Манчестър Сити

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

Сити решиха да заздравят защитата си през този сезон и привлякоха защитника на Тонтъм Каел Уокър за 50 млн паунда.

Уокър пасна като дялан камък на Сити и се превърна в основна фигура за отбора. Със заздравената защита Сити се превърнаха в истински доминатор в Англия. Отборът е фаворит и в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА