Last news in Fakti

28 Януари, 2012 13:22 3 148 0

Кървав инцидент на Европейското по хандбал

  • сесум-
  • дартс-
  • хандбал-
  • сърбия-
  • хърватия-
  • балич-
  • скриняр-
  • дания-
  • испания
Кървав инцидент на Европейското по хандбал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сръбският хандбалист Жарко Сесум е бил поразен в окото от стрела за дартс, хвърлена от тълпата по време на мача от Европейското първенство за мъже в петък. Срещата между бившите сънародници от разпадналата се преди 20 години Югославия - Сърбия и Хърватия, се превърна в бойно поле. 

"Някой хвърли стреличка от трибуните, която беше насочена към Ивано Балич, но удари Жарко Сесум. Той е в болница. Страхуваме се, че ще загуби окото си," заяви представителят на хърватската делегация Златко Скриняр пред АФП. Скриняр е бил на резервната скамейка и най-близо до ситуацията. 

"Атмосферата и песнопенията на феновете на домакините бяха отвратителни. Те говореха за убийства и други подобни простотии. Това е тъжно, но не мога да кажа, че сме изненадани. Точно това очаквахме", добави той. Сърбия се наложи с 26:22 (13:14), като Илич вкара 8 гола, а Вуин добави 6. За хърватите Марко Копляр завърши със 7, а Вори добави 4. По-рано вчера в другата полуфинална среща Дания победи Испания с 25:24. 

Така утре в мача за бронзовите медали хърватите ще играят с Испания от 15.30 часа българско време, а за европейската титла от 18.00 часа Дания ще играе с домакините от Сърбия. За сърбите това е първо участие на финал. Иначе сръбските фенове-националисти се опитаха да провалят мача и да създадат безредици.

Ето и видео от началото на мача. В него се вижда как сръбските фенове яростно показват неприлични знаци и освиркват националния химн на Хърватия:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА