Last news in Fakti

10 Април, 2018 15:55 1 536 0

Съдят световния тенис за 10 милиона

  • бренгъл-
  • съд-
  • иск-
  • допинг-
  • щети-
  • тенис

Медисън Бренгъл се оплака, че постоянните проверки за допинг са увредили здравето й

Американката Медисън Бренгъл заведе дело срещу световните тенис федерации WTA (Женската тенис асоциация) и ITF (Международната тенис федерация), тъй като заради техни допинг проверки са увредили здравето й. Според запознати искът за нанесени щети е в размер на 10 милиона долара.

Според адвоката на 28-годишната тенисистка – Робърт Гинсбърг, тя се е почувствала зле след взимане на кръг при допинг проверка, пише "Блиц".

„Властите в тениса игнорираха доказателствата за състоянието на нейното здраве, което беше удостоверено от лекари. Спортната управа отказа на моята клиентка да бъде направен алтернативен вариант на тестване, въпреки предоставените медицински документи. Допинг пробите доведоха до това, че тя беше принудена да отказва участие в турнири. Заради тези тестове Медисън има тумор и отслабване на ръката. Преди това в продължение на десет години клиентката ми редовно е давала проби и никога не е пропускала тест. Всичките й резултати за допинг са били отрицателни“, призна адвокатът.

Медисън Бренгъл няма нито една спечелена титла от турнири на WTA, но има 11 от надпревари на ITF. Най-доброто й постижение в Големия шлем е участие в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън през 2015 година. Най-предното й класиране в световната ранглиста е 35-о място в началото на май 2015-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА