Last news in Fakti

5 Май, 2018 14:25 2 121 1

Левски и Лудогорец отидоха при ЦСКА 1948

  • левски-
  • лудогорец-
  • цска-софия-
  • цска 1948-
  • юбилей-
  • празненства

Шефовете на "сините" и разградчани уважиха аматьорския клуб

Изпълнителните директори на Левски и Лудогорец, съответно Красимир Иванов и Ангел Петричев, присъстват на празненството на ЦСКА 1948 в столичния Военен клуб по случай 70-годишнината на ЦСКА.

Основаният преди близо 2 г. клуб играе във "В" група и е на път да влезе в професионалния футбол - Втора лига, от лятото.

"Тук ни доведе ни поканата от страна на ЦСКА 1948. Ние по-скоро почитаме поканата на самия клуб. Както видяхте и снощи, събитието с годишнината на Гунди премина изключително приятно с участието на колегите от Ботев (Пловдив) и техните привърженици, заяви Красимир Иванов пред bTV. - От гледна точка на развитието на българския футбол смятаме, че поддържането на нормални взаимоотношения между клубовете е в тона на това, което трябва да се случва. Смятам, че българските клубове трябва да дават пример на своите привърженици. Когато има възможност и поводи да се уважават, е съвсем нормално."

По-късно Иванов добави, че ЦСКА 1948 е "бил така любезен" да поздрави Левски за 75-годишния юбилей на Георги Аспарухов вчера. Той се дистанцира от въпроси, свързани с идентичността на двете ЦСКА-та.

"Това, че съм уважил празненството на ЦСКА 1948 означава, че искам да честитя юбилея на всички истински привърженици на ЦСКА. Всички помним онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и всички се страхуваха от него. За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането към елита. Това е достоен път и заслужава уважение. Крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш трудно", коментира Петричев.

"Как приемам ЦСКА-София? Като отборът на Литекс, преместил се в София. Дошъл от Ловеч и се кръстил ЦСКА-София. Както самият клуб официално написа - преименувал се с маркетингова цел. Ръководството на този клуб прави нескопосан опит за игра с публиката. Вече имах възможност да го кажа. Търсят си враг, за да оправдаят собствената си несъстоятелност. Правят опит да консолидират публиката. Това обаче не може да бъде печеливша дългосрочна стратегия. Виждате, че и колегите от Левски са тук. Сигурен съм, че Левски с нетърпение очаква да се завърне вечното дерби", продължи шефът в Лудогорец.

"ЦСКА 1948 ще отговарят самите те. Не бих ги оприличил като пешка. Те искат да постигнат сериозна цел, но не бива да ги коронясвате като царе. Още е много рано. Имат да извървят дълъг път. Довечера ще играем сериозно, футболистите ще отложат ваканционното настроение", добави Петричев.

В една от залите на Военния клуб са също президентите на Локомотив (София) и Локомотив"(Пловдив) - Иван Василев и Христо Крушарски. Личат и други футболни функционери, бивши шефове на ЦСКА...

Присъстват низвергнатите от ЦСКА-София клубни величия Спас Джевизов, Радослав Здравков и Методи Томанов.

По същото време на стадион "Българска армия" още от сутринта върви празникът на ЦСКА-София. Има турнир с участието на ветерани и фенове, могат да се практикуват няколко вида спорт на "червения" клуб, вървят демонстрации... Стекоха се стотици запалянковци, някои от които дошли със семействата си.

Голямото шоу ще започне в 18:00 часа на ст. "Васил Левски", на който от 20 ч ЦСКА-София приема "Лудогорец". По-рано през деня пък ЦСКА 1948 играе срещу "Чавдар" (Етрополе) в двубой от "В" група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съжалявам ги!

    0 3 Отговор
    Спас Джевизов, Ради Здравков, Методи Томанов.