22 Юни, 2018 12:32 980 0

Голямата баскетболна звезда на Европа отиде в НБА

  • дончич-
  • атланта-
  • драфт-
  • нба-
  • далас

Лука Дончич бе избран от Атланта, но те го дадоха на Далас

Избор №3 в тазгодишния драфт в НБА бе запазен за словенската фурия Лука Дончич. В “Барклис сентър” гардът на Реал Мадрид бе изтеглен от Атланта, но впоследствие бе пратен чрез трейд в Далас, който даде своя Избор №5 в лицето на Тре Йънг.

“Разговарях с доста представители на отбори, но най-вече с Далас. Те се държаха страхотно с мен и аз съм много щастлив. Да си част от НБА е нещо специално и аз се радвам, че ми се случи и на мен. Имам много съотборници, които са играли в тази лига, те ми казаха доста неща, така че мисля, че знам какво ме чака”, сподели двуметровият гард, цитиран от BBALL.BG.

Европейският шампион със Словения и носител на трофея в Евролигата бе поздравен и от лидера на Маверикс Дирк Новицки.

През миналия сезон Лука Дончич се представи силно в Европа. С екипа на Реал Мадрид записа средно по 14.7 точки, 5.1 борби и 4.6 асистенции. Стана Изгряваща звезда в Евролигата за втора поредна година и бе избран за MVP на сезона и на финалите в турнира.

В Далас обаче са готови да проявят търпение към него. “Трябва да вземем под внимание факта, че той е на 19 години. Имаше тежък сезон, а първият му мач в НБА не може да се случи за една нощ подготовка. Това ще бъде дълъг и труден процес, но ние сме много развълнувани, че ще дойде при нас. Той направи невероятни неща в Европа”, каза треньорът на Далас Рик Карлайл.

Под номер 1 в драфта, който се проведе в Бруклин (САЩ), Финикс избра ДиАндре Ейтън. Под номер 2 Сакраменто се спря на Марвин Багли. Под номер 4 Джарън Джаксън бе предпочетен от Мемфис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА