Last news in Fakti

26 Юни, 2018 18:56 1 528 3

Франция и Дания спукаха топката, но продължават напред

  • дания-
  • франция-
  • световно първенство-
  • осминафинали-
  • перу-
  • австралия-
  • гереро-
  • карильо

В другия двубой от групата Пери победи Австралия с 2:0

Франция и Дания спукаха топката, но продължават напред - 1
Снимка: БТА/АР

Франция и Дания завършиха при 0:0 в последен двубой от група С на Световното първенство по футбол и в първия без отбелязан гол на Мондиала в Русия. Двата тима продължават към осминафиналите, като "петлите" са победител в групата, а датчаните остават втори.

Мачът започна вяло и първата реална голова опасност дойде едва в 17-ата минута, когато Жиру отправи удар към горния десен ъгъл на Шмайхел, но датчанинът се справи. Между 25-ата и 29-ата минута и двата тима поискаха дузпа за игра с ръка на Йоргенсен и за фаул срещу Ериксен в наказателното поле на съперника. В последния четвърт час от срещата Гризман, Жиру и Дембеле се отчетоха с опасности пред вратата на Дания, но стреляха неточно.

Дания започна по-силно втората част и Ериксен бе близо до гола след статично положение, но след 70-ата минута Франция поизравни играта, като Фекир се отчете с два опасни удара.

"Петлите" очакват втория от групата на Хърватия (6 т.), Нигерия (3 т.), Исландия (1 т.) и Аржентина (1 т.), докато Дания ще играе с победителя.


Мачът между Австралия и Перу също имаше спокойно начало. В 18-ата минута южноамериканците поведоха с гола на Андре Карильо. Паоло Гереро овладя вляво и подаде надясно, а Карийо с диагонален удар даде преднина на отбора си.

Десет минути по-късно Том Рогич стреля, но Педро Гайесе защити вратата си. Малко преди почивката Трет Сейнсбъри игра с глава, а топката мина покрай вратата.

Франция и Дания спукаха топката, но продължават напред
Снимка: БТА/АР

В началото на втората част перуанците удвоиха преднината си. Флорес опита подаване и след рикошет топката попадна в Гереро, който отблизо стреля и вкара.

Азиз Бехич имаше добра възможност да намали изоставането на Австралия. В 60-ата минута той стреля отблизо, но от голлинията играч на съперника изби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    7 0 Отговор
    НЕПРИЯТЕН ЗА ГЛЕДАНЕ МАЧ !
    НО ВСЕ ПАК СЪПЕРНИЦИТЕ НА ДАНИЯ И ФРАНЦИЯ БЯХА СЛАБИ ОТБОРИ И ВСИЧКО БЕ РЕШЕНО СЛЕД ВТОРИЯ КРЪГ !
  • 2 Така е

    6 2 Отговор
    И в живота е така !
    Договорките са ежедневие !
    Не можем да им се сърдим обаче !
  • 3 крайности

    8 0 Отговор
    това французи ли бяха