Last news in Fakti

30 Юни, 2018 22:00 9 820 13

Германия стана за смях

  • германия-
  • световно първенство-
  • русия-
  • позор-
  • смях-
  • реакции-
  • медии

Германия отпадна позорно и хвана бързо самолета за Берлин

Германия стана за смях - 1
Снимка: БТА/ AP

"Германия се бламира и отпадна още в предварителния кръг на първенството. Темпото на актуалния световен шампион не беше достатъчно, за да пробие защитата на южнокорейците. Освен това на германците им липсаше всякаква изобретателност", коментира холандският "Voetbal International". Друго холандско издание, вестник "De Telegraaf", излиза със заглавие: "Всичко свърши!". И продължава: "Проклятието, преследващо световните шампиони, сега застигна и германците".

"Катастрофална Германия, исторически нокаут"

В британския "The Sun" четем: "Не! Не! Не! Актуалният световен шампион изхвърча от турнира след съкрушителна загуба. Сега всеки англичанин на планетата ще може да си спомня с радост за този резултат, независимо докъде ще стигнат "Трите лъва" на това първенство". А вестник "The Guardian" коментира: "С гръм и трясък световният шампион напуска турнира още след груповата фаза. За него светът свърши не с експлозия, а с хленч". Случи се немислимото, пише на свой ред "Daily Mail": "Германия, световният шампион, отборът №1 на това първенство, отпадна от надпреварата. Неуспешният им опит да надвият Южна Корея, съчетан с убедителната победа на шведите, изхвърли германците от турнира. За първи път от 80 години насам германски тим трябва да си тръгне още след груповата фаза".

Испанските медии също говорят за историческо поражение. Вестник "Marca" пише: "Катастрофална Германия, исторически нокаут на световния шапион. Това е една от най-големите изненади в историята на световните първенства". А в "El Mundo Deportivo" четем: "Това падение ще влезе в историята. Завинаги ще запомним деня, в който Германия преживя това поражение - големият шампион, който толкова пъти е успявал да възкръсне от мъртвите, за да ни напомни, че каквото и да се случва в този спорт, накрая винаги печелят германците".

Италианският "Gazzetta dello Sport" определя отпадането на германците като истинска сензация, а в "La Repubblica" четем: "Каква изненада само! Германците се сринаха, шампионът е аут".

Френските спортни издания също са изненадани: "Невероятно, но факт: световният шампион не успя да победи Южна Корея. Даже по-лошо: в продължението германците бяха буквално разбити, а надеждите им за участие в осминафиналите се изпариха в небето над Казан", пише "L'Equipe".

Белгийският "De Standaаrd" излиза със заглавие: "Германска драма в Русия", а вестник "De Morgen" отбелязва, че в Русия германците не са показали нищо от онази атрактивна нападателна игра, с която преди четири години спечелиха световната титла.

"Исторически позор"

Бразилските медии не крият злорадството си: "Южна Корея отмъсти заради Бразилия. Това е може би най-срамната глава в германската футболна история", пише вестник "Estado de Sao Paolo", а "Zero Hora" коментира: "Германия стана за смях".

"Исторически провал на германците. Небето над Казан се срина върху главите им", пише аржентинският "La Nacion", а мексиканският "Esto" възкликва: "Южна Корея, братко, ти си вече мексиканец. Германците изиграха три посредствени мача, без да покажат никакъв футбол".

Австрийският "Kronenzeitung" също говори за "исторически позор", а швейцарският NZZ коментира: "Германия не успя със смяната на поколенията. На тима му липсват както лидерски фигури, така и идеи".

Германия стана за смях
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Австрийка

    1 1 Отговор
    По спортните новини тая вечер казаха ,че засега треньорът остава .
  • 2 Onq s motikata

    46 3 Отговор
    Ето откъде идва приказката ''изпадналите германци''.
  • 3 ganio

    23 2 Отговор
    Нека който и да отбор стане шампион освен англичаните. Чета английски форуми и виждам, че се взимат много насериозно без да виждат че попаднаха в най-лесната група.
    Колкото до немците, тяхното представяне бе по-добро от това на Франция през 2002г, а и корейците отдавна не са за подценяване.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Plovdiv

    29 7 Отговор
    Мачът трябваше да е в Сталинград, че да стане пълна картинката...

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    15 17 Отговор

    До коментар #5 от "Plovdiv":

    Сталинград няма вече от близо 60 год.,и слава богу!
  • 7 чалма тв

    27 5 Отговор
    в джермански отбор има ли немци ,като гледам състава все чалми и африканци , какво се очаква в бъдеще е ясно ..талибански отбор с викове алахакбар...
  • 8 смях

    8 2 Отговор
    Изджендеросана държава, какво да се очаква от нея. Време е преди мача всеки да попълва декларация от кой пол е. Все пак това е мъжки турнир, а швабите са много съмнителни в тази насока. Унгарците могат и да не попълват такава декларация, но за други държави тя е задължителна. Какво ли ще се получи, ако такава декларация попълни Борисов или Цецка, или Захариева, или Станишев.
  • 9 ИВАН

    11 1 Отговор
    И на снимката тоя германски фен със знамето - доста черничък ми се вижда ... хаха, и какви германски черти само, но не е смешно :(
  • 10 Цар Футбол

    11 1 Отговор
    Немците са пичове.
    Те ще се оправят. Ние няма да мръднем.
    Кеф им е на бразилците, че отпаднаха, но има ли по-голям резил да те отнесат със 7:1 на собствен терен със всичките ти амбиции и претенциии за футболна сила.
    На това първенство, бразилците няма да са шампиони.
  • 11 ежко бежко

    4 1 Отговор
    Съжалявам ,за моите любимци,но в спорта е така,малшанс! В такъв случай,без значение ми е!
  • 12 Sands

    7 5 Отговор
    Май германците винаги си тръгват разгромени, щом стигнат до Москва!
    Ха ха ха! :-)))))))
  • 13 цун кай уй

    5 2 Отговор
    меркел отивай на летишето да си посрещнеш дженковците идват си от русия отидоха като аслани върнаха се като нас...ни