Last news in Fakti

5 Юли, 2018 17:28 2 402 3

Съдийски назначения предизвикаха скандал

  • съдии-
  • назначения-
  • четвъртфинали-
  • интереси-
  • отбори-
  • световно първенство

Реферите на четвъртфиналите предизвикаха коментари

Съдийски назначения предизвикаха скандал - 1
Снимка: БТА/АР

Съдийските назначения за четвъртфиналите на световното първенство в Русия повдигнаха напрежението сред много от достигналите до тази фаза отбори. От ФИФА определиха нарядите за двубоите на 6 и 7 юли, а имената им предизвикаха доста коментари.

Първата четвъртфинална среща е между Уругвай и Франция. Двубоят е в 17:00 часа на 6 юли в Нижний Новгород. За съдия на двубоя бе определен аржентинецът Нестор Питана. Назначението му бе прието с недоверие предвид няколко факта - Уругвай е съседна на Аржентина страна, а именно Франция изхвърли Меси и компания от Мондиала, пише "Блиц".

Вторият четвъртфинал на 6 юли е между Белгия и Бразилия. Съдия на мача е сърбинът Миорад Мажич, а това отново бе посрещнато с недоверие. Именно "кариоките" спряха Сърбия към елиминационната фаза.

Русия и Хърватия, който е на 7 юли от 21:00 часа в Сочи бе поверен на бразилеца Сандро Ричи. Според някои публикации в интернет, не би трябвало представител на държава, която е сред четвъртфиналистите, да свири мач от тази фаза.

Холандецът Бьорн Кайперс ще реферира чисто европейския сблъсък между Швеция и Англия на 7 юли в Самара от 17:00 часа, като само за това назначение не се намери кой да се изкаже негативно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радев

    1 10 Отговор
    англия световен шампион
  • 2 не че нещо ама е така

    1 0 Отговор
    до последния 1/4 финал.
    дали холандците са забравили кой ги изхвърли от участие на бараж в съмнителен мач с 6-7 гола от нашата група :D
  • 3 вижся

    0 3 Отговор
    бразилия франция на финал