16 Септември, 2018 10:22 1 093 1

Бронз за ансамбъла ни в Арена Армеец

  • арена армеец-
  • бронзов медал-
  • бронз-
  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика

Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-ото световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София. Родните грации също така си осигуриха и квота за летните олимпийски игри в Токио през 2020 година.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова събраха сбор от 42.050 точки, след като получиха оценки 19.700 на пет обръча и 22.350 на три топки и две въжета.

След като момичетата от националния отбор индивидуално се окичиха с бронза в отборното класиране, снощи ансамбълът ни успя да се окичи с бронз и в многобоя. Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев и хилядите зрители в зала "Арена Армеец" българките изиграха много добре композицията си с три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова имаха две неточности в съчетанието и бяха оценени с 22.350 точки. От щаба на България веднага подадоха контестация, която обаче беше отхвърлена от апелативното жури на съдийския апарат.

При второто си излизане на килима грациите допуснаха грешки, включително и излизане на обръч извън терена, заради които получиха 19.700 точки. Българските гимнастички показаха и красиви нови трика за двете композиции, но не успяха да издържат на напрежението пред пълните трибуни на "Арена Армеец".

Момичетата се класират и за двата финала на шампионата, чийто заключителен ден е днес.

Рускините защитиха златото си в многобоя. Мария Кравцова, Евгения Леванова, Ксения Полякова, Анастасия Шишмакова, Анастасия Татарева и Мария Толкачева събраха сбор от 46.300 точки. Руските грации изиграха без грешки и двете си композиции и получиха оценки 23.250 на пет обръча и 23.050 на три топки и две въжета. Щабът на руския тим дори подаде контестация за оценката на обръчи, която беше уважена. Трудността им с тяло беше повишена от 6.2 на 6.5, което промени оценката им на 23.250 точки.

Със среброто се окичи отборът на Италия. Италианките изиграха с една малка неточности съчетанието си с пет обръча и получиха оценка от 22.775 точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след чудесно изиграване и събра сбор от 44.825 точки.

Това е второ световното първенство за българския ансамбъл в този състав. Миналата година в Пезаро (Италия) България спечели сребърните медали в многобоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    2 0 Отговор
    Моята прогноза за олимпиадата в Токио след 2 години е да си тръгнем от нея с най-много медали. Да живее България!