Last news in Fakti

23 Септември, 2018 13:11 5 079 10

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА

  • цска-
  • левски-
  • първа лига-
  • български футбол-
  • валери божинов-
  • ботев (враца)

Червените биха отбора на срещу Ботев (Враца) с 2:0

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА - 1
Снимки: БТА

Отборът на ЦСКА продължава своята гонитба с Левски за първото място. След като "сините" записаха разгромна победа с 4:1 над Витоша (Бистрица) и се бяха изкачили временно на първото място в Първа лига, днес задачата на "червените" срещу Ботев (Враца) бе абсолютно същата.

Столичани постигнаха целта си, спечелиха гостуването на новия отбор на Валери Божинов с 2:0 и окупираха първата позиция в подреждането.

Именно Божигол бе големият длъжник на своя тим, като първо си вкара автогол, а след това пропусна да се разпише от бялата точка.

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА

"Червените" имаха само една победа като гост от началото на сезона - над Витоша с 2:0. Останалите визити обаче не завършиха с успех - 0:1 от Лудогорец и 0:0 с Ботев (Пловдив). Срещата на "Огоста" обаче се разви по вкуса на столичани и те стигнаха до крайния успех.

Първото полувреме на двубоя едва ли се понрави на феновете по трибуните, поне що се касае до тези на отбора-домакин.

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА

Ботев (Враца) отстъпи в почти всяко възможно футболно отношение на съперника си, като не създаваше атаки, но пък трябваше да се справя с много такива в полза на опонента.

Натискът на "армейците" даде ефект на сравнително ранен етап от мача, като в 13-ата минута резултатът беше открит.

До свободния удар в полза на ЦСКА, след чието изпълнение бе реализиран и голът за "червените", се стигна по изключително куриозен начин. Вратарят на Ботев - Красимир Костов се заблуди, че страничният арбитър е маркирал засада и игра с ръце извън пределите на наказателното си поле. Главният съдия реагира мигновено на случилото се и маркира нарушение на правилата.

При изпълнението на фаула също не липсваше нотка на изненада, като Кирил Десподов стреля силно, топката срещна една от страничните греди, върна се в тялото на Валери Божинов, след което влезе във вратата на Ботев (Враца).

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА

В 39-ата минута преднината на столичани беше удвоена след чудесен пробив на Джеси в съперниковата половина от терена. Футболистът на ЦСКА, който се нагърбва с организирането на почти всяка акция на "армейците", пусна пас като по конец към сменилия в този мач голмайстора Мауридеш — Али Соу, който, без да се подвоуми, прати кълбото зад голлинията за 0:2.

Преди почивката Сашо Ангелов извърши промяна в постройката си, включвайки в игра Валери Домовчийски, но на първо време тази негова корекция на първоначалните му 11 избраници не сработи.

В 55-ата минута Чорбаджийски извърши нарушение и Ботев (Вр) получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. На бялата точка застана Валери Божинов, чийто изстрел обаче срещна рамката на вратата.

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА

Този пропуск окончателно пречупи врачани, които опитаха да изострят допълнително играта си, с включването на още няколко атакуващи футболисти, но с изключение на нова греда на Домовчийски, който дори бе и в засада в точно този момент от двубоя, те не стигнаха до нищо запомнящо се.

Така "червените" са на върха в подреждането, като ще се надяват да запазят добрата си форма максимално дълго.

Валери Божинов донесе победата на ЦСКА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрево

    8 1 Отговор
    Тоя и в силата няма да земим.
  • 2 Манаф

    23 0 Отговор
    Божинката е чалга футболист, него го търсете за клипове и песни а не на терена
  • 3 Будалата

    24 2 Отговор
    Божинката е единствения български футболист продукт на италианска детско юношеска школа. На 18 играеше в серия А и му се предвещаваше блестящо бъдеще. Обаче. Обаче го прилапаха нашите шантонерки, плеймет ли как им викат. Взеха да му папат парите естествено. Станаха баджанаци с малката перука и лек полек тръгна надолу. В един мач получиха право на дуспа. Нашия паляк без разрешение от треньор взе топката отиди и я изкифли селската. И приключи с големия футбол. Те това е да оди да рита у селската група.
  • 4 Хахаха

    7 1 Отговор
    Божинката е изкарал някой лев от тоя мач
  • 5 Биалба

    7 2 Отговор
    И после се чуди ,защо не го търсят от Левски!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ванката

    12 0 Отговор
    публикувано във факти:"Червените биха отбора на срещу Ботев (Враца) с 2:0" ?!?!? wtf че божинката не става за футболист е ясно но и вие неставате за журналисти!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Непознат

    6 0 Отговор
    Божинката е кръгла нула дай му само чалгарки да търкаля,и за селски отбор на става,до там стигнала като мисли с долната глава,КРЪГЛА НУЛА.
  • 10 Яшин

    2 0 Отговор
    Алооо,няма странични греди.Гредата е хоризонтален елемент.Казва се стълб.Прости хора брейййй