Last news in Fakti

28 Септември, 2018 13:56 1 368 3

Ще продължи ли Константинов да води България?

  • волейбол-
  • федерация-
  • решение-
  • договор-
  • константинов-
  • българия-
  • световно първенство

Управителният съвет на БФВолейбол се събира днес

Събрание на Управителния съвет на БФВолейбол днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Източници на „Тема Спорт" разкриха, че е твърде вероятно в петъчния следобед ръководителите на родната волейболна федерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след деветото място на "домашното" световно първенство в партньорство с Италия.

Както е известно, контрактът на Константинов беше до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, слуховете за смяна на наставника на Локомотив (Новосибирск) се засилиха. Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020.

Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на "лъвовете" дни преди старта на Световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима.

Унинието в отбора ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с "кленовите листа" да се окаже последен за Константинов като селекционер на България.

За 4 години и 3 месеца начело на "лъвовете" Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв

    3 2 Отговор
    лидер е тоя г.зар Владиславчо, бе?1? От вчера е в отбора и вече лидер? И на какво отгоре? Какви качества има? Долу платените публикации!
  • 2 Гоуст

    2 0 Отговор
    Претендираме, че сме силно, а с такива резултати имате колебания ли "За 4 години и 3 месеца начело на "лъвовете" Гибона записа 35 победи и 43 загуби"
  • 3 мдааа

    2 1 Отговор
    мисля, че трябва да бъде освободен. Както и изритан дъртия пръч Лазаров!