Last news in Fakti

28 Септември, 2018 15:29 1 676 0

Български тим е сред най-слабите в света

  • септември-
  • поредни загуби-
  • класация-
  • сравнение

Септември е в серия от шест поредни загуби

Отбор от българската Първа лига е на дъното на световния футбол според състоянието на моментната си форма. Това е столичният Септември, който е в серия от шест поредни загуби. Това показва сравнението, направено от сайта whoscored.com.

Малко успокоение за тима на Николай Митов може да бъде фактът, че два клуба са по-зле. Те са от Шотландия – елитният Дънди и втородивизионният Фолкърк. Дънди има шест загуби от шест изиграни мача и голова разлика от -12. Фолкърк е с абсолютно същия баланс, но по-добре откъм голова разлика, а именно -10.

Следва Септември с шест загуби и -10, но пък столичният тим все пак е предпоследен в класирането на Първа лига с четири точки след победата с 5:1 над Черно море и нулевото равенство с последния в подреждането Верея. Освен това записа победа в Купата на България срещу Кариана.

Веднага след Септември е германският Шалке 04, който загуби и петте си мача от началото на сезона. Пети е кипърският Аполон Смирнис с четири поредни поражения.

Верея е на 28-о място в подреждането на отборите с най-слаба форма в света. Старозагорци са с две загуби и четири загуби в последните си шест мача, но пък са четвърти в света по поредни мачове без победа в актуалния си сезон.

Тимът от „Трейс Арена“ е без успех от старта на първенството – 9 срещи. В същата поредица се намират още английският Ипсуич и румънският Волунтари. Лидер в негативната класация е шведският Трелеборг с 13 поредни мача без победа, като от старта са изминали 23 кръга.

Воденият от Илия Груев втородивизионен германски Дуисбург е десети в подреждането. „Зебрите“ нямат успех в седемте си мача от старта на сезона. В такава серия е и китайският Хенан Джиани, където играе бившият нападател на ЦСКА Фернандо Каранга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА