12 Октомври, 2018 12:27 1 155 0

Португалия победи Полша в зрелищен мач

  • полша-
  • португалия-
  • лига на нациите-
  • силва-
  • пионтек-
  • глик

Европейският шампион записа втора победа в Лигата на нациите

Португалия спечели с 3:2 при визитата си на Полша и записа втора победа в група 3 на Лига А от новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Гостите бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който е помолил да не бъде викан до края на годината. 33-годишният нападател иска да се фокусира върху изявите си за Ювентус, а освен това има проблеми и с отправените към него обвинения в изнасилване на американката Катрин Майорга през 2009 година.

Голмайсторът на Дженоа Гжищоф Пионтек (18) реализира първия си гол с екипа на Полша и даде преднина на домакините след пас на Рафал Курзава. Нападателят на Севиля Андре Силва (31) изравни след подаване на Пици, а в 42-ата минута Камил Глик си вкара автогол за пълния обрат.

Скоро след почивката халфът на Манчестър Сити (52) увеличи преднината на актуалния европейски шампион, възползвайки се от подаване на Уилям Карвальо. Якуб Блашчиковски (77) вкара красив гол след пас на Роберт Левандовски и оформи крайния резултат.

След успеха си „мореплавателите“ са категорични лидери в групата с пълен актив от 6 точки. Полша и Италия остават с по една точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА