Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 09:57 926 0

Арсенал отново е близо до върха в Англия

  • арсенал-
  • лестър-
  • йозил-
  • обамеянг

"Артилеристите" биха с 3:1 Лестър

Арсенал срази гостуващия Лестър с 3:1 в последната среща от деветия кръг на английската Висша лига и продължи страхотната си серия с десета поредна победа във всички турнири.

„Лисиците“ стартираха по-добре и имаха повече възможности до средата на първата част, но при най-опасното положение Бернд Лено спаси удар на Ихеаначо. В 17-ата минута Роб Холдинг от домакините игра с ръка в наказателното поле и реферът Крис Кавана можеше да посочи бялата точка, но си замълча. Две минути след това Лено пак се изяви след удар с глава на Хари Магуайър.

Лаказет записа неточен удар за „топчиите“ в 26-ата минута, а неуверената им игра в защита доведе до автогол пет минути по-късно на Ектор Белерин след центриране на Бен Чилуел. Едва след това домакините се активизираха и Джака и Иуоби се опитаха да затруднят вратаря Каспер Шмайхел, но без успех. Все пак в последната минута на първата част Торейра отне топката в средата на терена, подаде към Белерин, след чието центриране Йозил изравни за 1:1.

Футболистите на Унай Емери заиграха далеч по-добре след почивката и натиснаха съперника, който обаче уцели греда в 58-ата минута след удар на Вилфред Ндиди. Две минути след това в игра се появи Пиер-Емерик Обамеянг, който набързо реши мача в полза на „артилеристите“. Габонският национал вкара за 2:1 в 63-ата минута след втора асистенция на Белерин в мача, а три минути след това се разписа и след подаване на Месут Йозил.

До края на мача Арсенал доминираше и се забавляваше, а Лаказет направи два сериозни пропуска. Гостите нямаха никакъв шанс да застрашат вратата на Бернд Лено.

След седмия си пореден успех за първенство „топчиите“ събраха 21 точки на четвъртата позиция и пак се доближиха на две точки от лидерите Манчестър Сити и Ливърпул. Играчите на Унай Емери се изравниха по точки с градските съперници Челси и Тотнъм, заемащи съответно трета и пета позиция заради головата разлика. „Лисиците“ са на 11-о място с 12 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА