Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 11:58 1 652 0

Левски си връща Пламен Илиев?

  • илиев-
  • левски-
  • астра-
  • полачек-
  • трансфер-
  • завръщане

Вратарят отново може да заиграе на Герена

Левски следи ситуацията с националния вратар Пламен Илиев, твърди "Тема спорт". Стражът е собственост на румънския Астра, но в момента е контузен и се лекува у нас. "Сините" искат да се подсилят с играч под рамката през зимата. Причината е, че привлеченият през лятото словак Мартин Полачек е много несигурен. Той носи вина за първия гол на Лудогорец в съботния двубой в Разград, който "сините" загубиха с 1:2.

Словакът не оправдава очакванията до момента, въпреки че е твърд титуляр от началото на сезона в Първа лига. Той е бил на вратата във всичките 12 шампионатни двубоя, като в тях е допуснал 8 гола, а е успял да запази мрежата си суха в 6 срещи.

Пламен Илиев е обвързан с Астра до лятото на следващата година. През тoзи сезон той има 8 мача за първенство, като в три от тях не е инкасирал попадение.

Той се справя отлично и за националния отбор, като се превърна в несменяем титуляр - от 2017 година насам играчът с прякор Пацо Тигъра има 11 двубоя за "трикольорите".

Пламен Илиев вече има един престой в Левски. Той пристигна на „Герена" в началото на 2011 година от Видима-Раковски. Стражът носи синята фланелка до края на сезон 2014/15. За това време той изигра общо 123 мача във всички турнири. След това загуби битката за място под рамката с Боян Йоргачевич и Левски го продаде на румънския Ботoшани. Оттам Илиев премина в настоящия си тим Астра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА