6 Ноември, 2018 09:56 853 2

Берое влезе в Топ 4 след победа над Славия

  • берое-
  • вандерсон-
  • славия-
  • първа лига

Старозагорци се наложиха с 2:0

Берое срази Славия с 2:0 в последния мач от 14-ия кръг в Първа лига и се утвърди на четвъртата позиция, дръпвайки с 4 точки пред петия Ботев (Пд). Бразилецът Вандерсон (14, 74) се развихри с два гол и осигури трите точки на домакините.

Тимът от Стара Загора доминираше през първата част, въпреки че срещата започна с опасен пробив на Галин Иванов и удар на Милен Гамаков от гостите, след който топката рикошира и се отби в напречната греда. Домакините обаче заиграха след това по-силно и в 14-ата минута Меска намери Вандерсон с чудесен пас отляво, а бразилецът се разписа за 1:0. Няколко минути по-късно вратарят на гостите Георги Петков спаси голови удари на Борислав Цонев и Меска. В 31-ата минута пък голмайсторът Вандерсон направи шоу за публиката и завъртя няколко пъти Александър Станиславлевич, а до края на полувремето не се случи нищо интересно.

След почивката домакините продължиха да бъдат по-активни в търсене на втори гол и в 57-ата минута легендата Мартин Камбуров пропусна от изгодна позиция фронтално срещу Георги Петков. Нападателят не намери целта и в 66-ата минута, когато Петков се намеси, а минута по-късно Алфредо Мартинс го замени на терена. Бразилецът Вандерсон сложи точка на спора в 74-ата минута, когато получи пас от дълбочина на Мартин Райнов, измъкна се от защитник и с хубав удар вкара втория гол в мача. „Белите“ не намериха сили до края дори да върнат едно попадение.

Това бе седми успех за сезона за Берое и тимът е четвърти с 27 точки и 4 повече от петия Ботев (Пловдив). Славия остава на девета позиция с 16 точки и на 2 зад осмия Етър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    1 1 Отговор
    Нивата е дълга.
  • 2 Генчо

    1 0 Отговор
    Че той не е излизал.