15 Ноември, 2018 09:38 1 347 2

ПСВ поиска Кирил Десподов

  • псв айндховен-
  • десподов-
  • скаути-
  • цска-
  • интерес-
  • трансфер

Холандският гранд следи изявите на таланта на ЦСКА от няколко месеца насам

Холандският гранд ПСВ Айндховен проявява сериозен интерес към крилото на ЦСКА Кирил Десподов. Носителят за КЕШ за 1988 г. следи големия талант на “aрмейците” от няколко месеца насам, пише "Тема Спорт". ПСВ имаше скаут на дербито с Левски в края на септември. В него играчът записа пълни 90 минути. Човекът на "филипсите" е наблюдавал именно изявите на крилото.

Сега холандците са имали намерение да пратят свой скаут и на мачовете на националния отбор с Кипър и Словения, но Десподов е с контузия и ще пропусне и двете срещи. ПСВ обаче са запознати с изявите на футболиста в предишните двубои на “лъвовете”, като той вкара дебютния си гол при 2:1 над Кипър и записа 90 минути срещу Норвегия.

Кирил се намира в добра форма, като в последните 4 мача на ЦСКА вкара 3 гола и добави и 1 асистенция. Той се разписа по веднъж при успехите над Локо (Пловдив) и Витоша (Бистрица).

От ПСВ планират да продължат да следят изявите на Десподов, като ще има свой съгледвач на гостуването на Лудогорец на 6 декември. Холандците ще гледат фланговия нападател и през пролетта и евентуално може да отправят оферта за него през лятото на 2019 година.

Интерес към Десподов проявяват и още няколко клуба, сред които елитни такива от Англия, Турция и Русия. Играчът беше силно желан и от казахстанския Астана още по времето, когато Станимир Стоилов беше треньор на тима.

Един от настоящите футболисти на "червените" вече е бил в ПСВ - Станислав Манолев. Фланговият футболист беше собственост на клуба от 2009 до 2014 година (95 мача и 4 гола в елита и 33 срещи в Лига Европа), след като бе продаден от Литекс.

В момента ПСВ Айндховен гази наред в Холандия, като има 12 победи от 12 мача и участва в групите на Шампионската лига. Треньор на тима е бившият халф на Барселона и Байерн Марк ван Бомел.

В същото време стана ясно, че контузията на Десподов не е тежка. Той е получил разтежение и ще почива няколко дни, след което ще се подложи на възстановителни процедури. Очаква се крилото да е на разположение за гостуването на Дунав на 24 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гощо

    1 0 Отговор
    Не спирайте момчето,нека замине. Тука е катастрофа. Снощи гледах националите,жал ми стана!