18 Ноември, 2018 09:29 1 467 1

Балъков: Десподов е готов за Бундеслигата

  • балъков-
  • магат-
  • цска-
  • титла-
  • шансове-
  • десподов-
  • трансфер

"Наистина предложих Феликс Магат на ЦСКА", заяви легендата

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков засегна няколко теми, свързани с ЦСКА, в интервю пред в. "Тема Спорт". Той коментира качествата на Кирил Десподов, както и шансовете на "армейците" да станат шампиони. Балъков също така потвърди, че през лятото е предложил Феликс Магат за треньорския пост при "червените".

"При задаването на въпроса кой е най-талантлив ми идват наум поне няколко имена. Имаме обещаващи играчи, това е факт. Но един човек се отличава от останалите. Няма как да не посоча Десподов. То се вижда с приноса му в ЦСКА и с играта му в националния отбор", каза Балъков.

"Не съм в кухнята и не съм запознат кои клубове се интересуват от него. Убеден съм, че в ЦСКА ще разгледат внимателно всяко предложение, което получат за Кирил Десподов. Доколкото съм запознат, на „Армията“ винаги много прецизно обмислят къде да продават своите футболисти. Те ще искат да трансферират Десподов в клуб, в който може да прогресира сериозно", допълни наставникът на Етър.

"С качествата, с които разполага, Кирил е на 100% способен да играе в немския футбол. Той притежава бързина, рязък е, напорист, има техника, завършващ удар... Десподов абсолютно отговаря на критериите на Бундеслигата", анализира бившият национал.

„По сърце съм цесекар, но в същото време съм професионалист. И изхождайки от гледната точка на такъв, на треньор, трябва да отговоря с хладна глава. На ЦСКА ще му бъде изключително тежко да стане шампион, но го пожелавам на клуба с цялото си сърце. Ще се радвам много, ако успее да го постигне", призна бившият играч на Щутгарт и Спортинг (Лисабон).

"Факт е, че предложих Феликс Магат на ЦСКА. Аз съм бил в неговия екип две години в Щутгарт. През лятото Гриша Ганчев ме попита за съвет за треньорския пост. Свързах се с Магат, имахме разговор. От началото той звучеше много оптимистично настроен. Пожела един ден за размисъл. Но след това, когато се чухме, каза, че смята, че няма как да свърши работа. И това беше. Искам изрично да подчертая, че вариантът "Магат" беше преди изобщо да се заговори за Нестор Ел Маестро. Не беше и ставало дума за Ел Маестро, когато говорихме с Магат", уточни Краси Балъков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.