21 Ноември, 2018 15:02 1 751 1

Павел Колев поема властта в Левски

  • колев-
  • бфс-
  • власт-
  • русев-
  • левски

Дясната ръка на Боби Михайлов ще става шеф в Левски

Собственикът на Левски Спас Русев привлича Павел Колев от БФС. Бизнесменът е убедил заместник изпълнителния директор на футболната ни централа да поеме цялата власт на стадион "Георги Аспарухов". Може би най-важният човек в екипа на Борислав Михайлов пристига при "сините" на позицията на Красимир Иванов, който се появи ненадейно в родния футбол преди малко повече от две години. Той първо бе назначен за финансов директор през 2016 година, а малко по-късно стана изпълнителен директор в тандем с Диана Иванова, която беше уволнена през 2017 година, и Иванов пое диригентската палка на "Герена".

Босът на Левски обаче иска Колев, който натрупа огромен опит през годините, да ръководи клуба от Нова година. Бившият журналист е наясно с всичките новости и промени във футбола през последните години, има много сериозни контакти в УЕФА, говори перфектно няколко езика (английски, френски, италиански, сръбски), а през тази година беше дипломиран в Швейцария по Образователната програма на УЕФА - MESGO (магистратура по управление на европейския спорт). През 2012 година Колев бе и сред първите, получили Сертификата по футболен мениджмънт на УЕФА. Освен това от миналата година Павел Колев е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

Именно това е основната причина Русев да направи всичко възможно, за да го привлече в Левски, тъй като иска експертна квалификация на европейско ниво, която да повиши административния капацитет на 104-годишния футболен клуб, пише "Sportal".

Шефът на "сините" стори това от втория опит, след като още лятото проведе няколко срещи с Колев, за да го убеди да заеме отговорен пост при 26-кратните шампиони.

Колев обаче нямаше как да напусне БФС в навечерието на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите, като се разбра с Боби Михайлов, че ще може да си тръгне, когато свърши турнирът в края на ноември. Именно затова той се сбогува с Петър Хубчев и националите ни след равенството 1:1 със Словения преди два дни на стадион "Васил Левски", пожелавайки успех на "лъвовете" в предстоящите квалификации за Евро 2020.

Павел Колев със сигурност ще остане на работа в родната ни централа до края на 2018 година, като ще пристигне на "Герена" от първи януари 2019 година.

Спас Русев иска от 43-годишния заместник изпълнителен директор в БФС да стабилизира Левски, "сините" да имат ясно изградена стратегия, каквато липсва от десетилетие, и тя да бъде следвана. Школата да бъде развита и да работи още по-добре с първия тим, а най-важното е до няколко години клубът да се издържа и да не е на загуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    11 1 Отговор
    То затова и онзи псевдо вратар пак ще го наместят в Левски -никито Ужас