Last news in Fakti

26 Ноември, 2018 13:29 2 128 0

Италианска легенда разказа за борбата си с рака

  • виали-
  • автобиография-
  • новина-
  • здраве-
  • рак-
  • болест-
  • борба

Джанлука Виали с новини за здравословното си състояние

Легендарният италиански нападател Джанлука Виали води битка с раково заболяване. 54-годишната футболна легенда разкри тежката новина. От утре на пазара в Италия ще бъде пусната в продажба автобиографичната книга на бившия мениджър на Челси, а в нея той говори за тежката борба с болестта.

"С удоволствие щях да мина без това, но не е възможно. После го сметнах просто за фаза от моя живот, която трябва да бъде премината с кураж, и от която всички трябва да научим нещо. Започнах да пиша книгата, за да помогна на хората да намерят правилния път. Събрах някои мотивиращи фрази, някои мантри и ги свързвам с истории на велики спортисти, за да бъдат разбрани. Беше трудно да разкрия на семейството ми... Никога не искаш да нараниш хората, които обичаш - моите родители, моите братя и сестра ми, съпругата ми Катрин, малките ни момичета Оливия и София. И те хваща срам, сякаш случилото се е твоя вина. Първо се криех, не исках другите да забележат нещо, да бъда Виали, когото познават. Но после реших да разкажа моята история в книга", каза Виали пред "Кориере дело Спорт".

"Сега съм добре. Мина година и отново имам физика на звяр. Но все още нямам сигурност как ще завърши играта. Надявам се, че моята история ще помогне да вдъхнови хората в такава ситуация", продължи бившият италиански национал (59 мача и 16 гола).

"Една от фразите, които бях закачил на стената по време на лечението ми, е: "Ние сме продукт на своите мисли". Важното не е да победиш, важното е да мислиш по печеливш начин. Животът е 10% от това, което ни се случва и 90% от това как се справяме с него. Надявам се, че моята история може да помогне на други да се справят с това, което се случва, по правилния начин", обясни Джанлука Виали, който игра за Кремонезе, Сампдория, Ювентус и Челси.

Бившият голмайстор е шампион на Италия със Сампдория (1990/1991) и Ювентус (1994/1995). С Челси Виали е носител на ФА Къп, Купа на Лигата, КНК и Суперкупа на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА