Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 11:25 1 155 0

Тотнъм победи драматично Интер в края

  • тотнъм-
  • ериксен-
  • интер-
  • шампионска лига

Ериксен вкара победното попадение за "шпорите" в 80-ата минута

Тотнъм победи Интер с 1:0 и запази теоретичните си шансове за излизане от групата на Шампионската лига. Английският отбор имаше сериозно игрово предимство, но голът падна десетина минути преди края. Безценното попадение беше дело на резервата Кристиан Ериксен след прекрасен пробив на Сисоко и находчив пас на Деле Али.

Домакините заложиха на атаки от самото начало. Те разиграваха дълго топката и търсеха празни пространства в полето на Интер. Италианският отбор беше прибран назад и не допускаше до опасни ситуации.

Все пак футболистите на Тотнъм успяха да стигнат до няколко половинчати ситуации, от които не можаха да се възползват. В 30-та минута далечен удар на Хари Уинкс срещна напречната греда на вратата на Ханданович. Това се оказа единственото положение през първото полувреме.

Малко преди почивката Борха Валеро смени контузения Раджа Наинголан. Именно Валеро в последните секунди можеше да отправи удар, но Орие успя да му дръпне топката в последния момент.

През второто полувреме Спалети прибра отбора си още по-назад. Момчетата на Маурисио Почетино търсеха всякакви възможности да пробият катеначото, но положения почти нямаше.

Гостите погледнаха напред след 75-а минута, когато направиха първата си атака. Те се увлякоха малко и тогава Тотнъм удари.

Сисоко направи страхотен рейд отдясно, влезе в наказателното поле и подаде успоредно на връхлитащия Деле Али. Той не се полакоми и продължи към непокрития Ериксен. Датчанинът разстреля Хамданович отблизо.

В последните минути останалите без сили италианци опитаха да изравнят, но без успех.

Интер остава фаворит за излизане от групата. Италианците ще посрещнат отпадналия тим на ПСВ Айндховен. Но в момента Тотнъм е на второ място с по-добри показатели в преките двубои. Момчетата на Почетино ще гостуват на Барселона. Каталунците вече спечелиха групата и може да не се напрягат в последния двубой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА