7 Декември, 2018 13:24 1 682 4

Бербатов: Защо да не стана мениджър?

  • бербатов-
  • мениджър-
  • кариера-
  • връх-
  • манчестър юнайтед-
  • анализ

"Достигнах своя връх", заяви бившият голмайстор

Димитър Бербатов отговори на голям брой любопитни възможности и направи намек какво би искал да прави след края на активната си състезателна кариера. Бившият български национал не изключи възможността да стане мениджър и разкри какво на първо място е нужно за тази работа.

„Често се връщам в Англия. Ще коментирам Барселона – Тотнъм за Шампионската лига в студиото. Поканиха ме. Защо да не стана мениджър? Аз обичам да правя анализи. На първо място трябва да си добър психолог“, сподели Бербатов в обширно интервю при гостуването си в „Дарик радио“ на „Ники Кънчев шоу”.

„Какъв щях да стана, ако не бях футболист? Не съм се замислял. Живях с мечтата да стана футболист и я постигнах. Преодолявал съм всичко с воля и характер. Благодарен съм, че съм си изпълнил мечтата. Във всички отбори ми е било комфортно. Разбира се, от Манчестър Юнайтед никой не иска да си тръгва. Но във всичките си отбори съм имал хубави и лоши моменти. Първо се обаждам и казвам, че бих искал да ги посетя, защото пак – името не ти гарантира всичко. Трябва да знаеш как да се държиш всъщност. Вече вървя към края на активната кариера и се връщам назад, спомням си различни моменти. Но един определен гол да си спомням – не. Връщам се към мои моменти и голове. Носталгията е чувство, което всички изпитваме в определен момент. Все още не съм обявил край на кариерата ми. Предполагам доста хора, дори като го обявя, ще кажат, чакай, ти не си играл футбол от доста време. От България не са ме търсили. Дори да получа някакво предложение, аз съм казвал, че когато играеш в чужбина и се върнеш на място, където всичко това липсва – условия, терени, качество, заплащане, тогава ти ще започнеш да изискваш и когато това не се случи, ще се получат проблеми”, продължи 37-годишният нападател.

„Да, има го това с дискриминацията. Такива неща са изумителни. Не съм виждал или усещал подобно нещо, когато сме играли. Може да не съм забелязал. Това трябва да бъде премахнато от футбола. Когато идваш от малка страна и успяваш в голяма, ти доставя още по-голямо удоволствие. Като нападател всички голове трябва да са сладки, има хубави, има по-грозни. Хората имат в главата гола с Ливърпул, имам и други подобни, голът срещу Рома, да определя един няма да е справедливо. Една добавка може да значи повече отколкото една задна ножица”, каза Бербатов за дискриминацията и за най-хубавите си голове, а след това продължи за случващото се в Манчестър Юнайтед в момента.

„Търси се постоянно някакво напрежение в отбора от страна на медиите. Това не е правилно, защото се отразява върху целия отбор. Искаш, не искаш се отразява. Ако трябва да има спортен директор, трябва да е човек с опит.”

„Имам всичко и съм навсякъде, светът се развива, трябва и ние да се развиваме с него. Президентът на Америка ръководи света с Twitter”, каза нападателят за социалните мрежи.

„Нищо не се дава в този живот, в случая гледаме много терени, идеята я има, но е замразена в момента поради много фактори. Приоритетите малко се промениха, но идеята седи, ако намеря подходящото време, много неща трябва да са правилни, правилно място, правилни хора, за момента всичко е в застой”, каза Бербо за идеята си за изграждането на академия.

„Нямаше да стане добра книга, ако не бях откровен. Те ме познават много добре и ако не искам да кажа нещо, няма да го кажа. Като напишеш книга, това остава. Нещата, които мислиш, остават вътре. Това си е голямо писмо, споделям моята истина. Обществото и светът са така развити, че ти си навсякъде. Опитвам се да давам пример с нещата, които правя. Всеки сам си избира кой да следва и слуша. Всеки е страдал по свой собствен начин. Бил съм на най-високото ниво във футбола, видял съм как хора, много по-успели от мен се пазят”, каза бившият национал за книгата си.

„Аз харесвам много футболисти, отбори. Харесвах Ван Бастен, Шиърър, в момента харесвам други. Продължава си дебатът Меси или Роналдо, винаги ще го има това. Да отделиш двамата е друго, харесват ми и двамата. Роналдо заслужава всичко, което му се случва. Имам фланелка, разписана от Меси”, сподели Бербо кои футболисти харесва.

„Дали щях да направя разлика, няма как да разберем. Аз бях уверен в собствените си възможности точно в този сезон. Подкрепях ги от съблекалнята. След мача ни беше много тягостно на всички”, каза нападателят за отпадането си от групата на Манчестър Юнайтед за финала в Шампионската лига през 2012 година.

„Аз съм стигнал моя връх, а върховете на всеки човек са различни. Манчестър беше моят връх. Този надпис, за който казва „Няма нищо невъзможно”, може да амбицира и провокира. Четеш си списание, виждаш нещо и това може да те накара да успееш. Не ми се говори за темата за отказването от националния отбор“.

„Хубаво е да опознаеш нови хора, нови традиции. Преди да отида, говорих с доста хора. Различно е всичко. Придвижването за самите мачове. Но беше интересно преживяване. Сега ми пишат фенове, че съм бил прав. Може би трябва да се научат да слушат навреме. Беше интересно преживяване. Всички бяха големи фенове. На техните храни наблягах, защото искаш да видя как е. Повече пикантни неща. Само хубави работи видях като бях в Гърция. Прибирах се до България, нормално”, каза нападателят за престоите си в Индия и Гърция.

„Навиват ме и други хора да не спирам. То и на мен още ми се играе”, категоричен е Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 2 Отговор
    "Преодолявал съм всичко с воля и характер."?!
    Метко да ли си вярва, вЕрно?! Няма да станеш никакъв мениджър именно защото имаш кофти характер, някои дори те отъждествяват с безхарактерност! Постигна много във футбола, но въпреки "волята" и "характера" си и единствено благодарение на таланта си! Пълен палячо се оказа като човек, не ставаш за никакъв ръководител, защото НЕ си лидер...нямаш нужните качества, ако още не си го разбрал, толкова по-зле за теб, "патриоте"!

    Коментиран от #3

  • 2 Пак тоз идиот

    5 2 Отговор
    АЙДЕ ДА СИ ИМАМЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ А ??? ПОГЛЕДНЕТЕ ПРОФИЛИТЕ НА ТОЗИ ЛИГЛЬО . . . . ЕДИНСТВЕНОТО С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВА Е ДА СЕ ИЗЛЕЖАВА КРАЙ БАСЕЙНА И ДА ПОДОБРЯВА РЕКОРДИ НА ПЛЕЙ СТЕЙШЪН, ТАКА ИЗМАМИ ПОСЛЕДНИТЕ СИ 2-3 ОТБОРА - ПОДПИСВА И ПОСЛЕ . . . 1 ГОЛ ЗА ЦЕЛИЯТ СЕЗОН
  • 3 EXPERTA

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    АБЕ ОТСЕГА ГО ГЛАСЯТ ЗА МЕНИДЖЪР НА ТОТНЪМ БЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , КТ СИ ТРЪГНЕ ПОЧЕТИНО НАШ БЕРБА Е ТАМ.
  • 4 slowhand

    1 1 Отговор
    Достатъчно е да прочетеш няколко коментара, като тези над моя (а и под много други статии в мрежата), за да разбереш защо сме на този хал. Само негативизъм, злоба, завист и всеки разбира от всичко.. По-интелигентен и талантлив футболист не сме имали, поне последните 25 години. И това което е постигнал е достойно само за уважение. Тук щяха да го затрият за футбола още на 19 години, но в подходяща среда показа какво може. Никак не се изненадах, когато се отказа от националния. При това плюене и помия върху него пак много издържа..