17 Декември, 2018 15:01 1 194 4

Петър Стойчев разкри кое го мотивира

  • плуване-
  • мотивация-
  • ледени води-
  • стойчев-
  • българия

"Правя неща, които другите хора мислят, че са невъзможни", обясни плувецът

Три седмици след триумфа в първия организиран плувен маратон на Антарктида световният шампион Петър Стойчев гостува в предаването "120 минути". 42-годишният плувец разказа за ползите от спорта, ключът към успеха, преследването на "невъзможните" мечти и любовта към България.

Стойчев изтъкна, че отличната спортна форма и леденото плуване до голяма степен го предпазват от здравословни проблеми. Те са неговата страст, но и имунитет.

"В последните три години, откакто се занимавам с ледено плуване, доста рядко, почти не си спомням да съм боледувал. Не казвам, че се дължи на леденото плуване. Много ясно трябва да заявя, че професионалният спортист не трябва само да тренира и да се подготвя за състезания. Негова задача и негова цел е да успее да се запази здрав за предстоящото състезание. Защото върховата спортна форма не е нормално състояние на организма. Върховата спортна форма е различно от нормалното състояние. Другата посока на болестта - чувстваш се много добре, можеш да направиш страхотни постижения. Само че, когато си във върхова спортна форма, много лесно можеш да се разболееш", каза Стойчев в студиото на bTV.

"Много хора не могат да разберат елитните спортисти, когато те избягват места, където се събират много хора. Не знаеш кой може да пренесе нещо, от което да се разболееш. Аз съм нормален човек. Имам абсолютно нормален живот. Само че се опитвам да преследвам мечтите и целите си и да правя неща, които обикновено другите хора мислят, че са невъзможни. А именно - исках да плувам на седемте континента. Трябваше да плувам на Антарктида. За съжаление, там не става по-топло...", коментира плувецът.

Плувецът ни не скри и любовта си към родината: "Това е държавата, която аз винаги съм обичал. Държавата, за която съм се състезавал, въпреки че съм имал предложения от други места. Ние си знаем как ни е вътре в държавата, но държавата, която винаги съм хвалил и винаги съм пресъздавал на моите конкуренти като едно прекрасно място. Винаги съм ги канил да идват тук на гости, да видят как ние живеем, как се веселим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    0 13 Отговор
    Хлопа му главата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Pluvets

    0 3 Отговор
    Само парите го мотивират
  • 4 hmhmhm

    0 1 Отговор
    изи преди време имаше едидин дедо дето правеше набирания в българия търси глупаци и той казваше как младото поколение нищо не ставало а пък вижте го него. Не се мина много време и умря така че полека плувай си не се хвали и спокойно, че не се знае къде е края.