20 Декември, 2018 12:57 1 491 0

Мъри Стоилов: Бих помогнал на Левски

  • мъри-
  • стоилов-
  • казахстан-
  • левски-
  • помощ

"Никой не ме е търсил, а при негативен резултат се слага моето име", сподели Станимир Стоилов

Българският селекционер на Казахстан Станимир Стоилов коментира случващото се в Левски и изрази готовност да помага на клуба, с каквото може. Специалистът говори за бъдещето си и разкри, че следващата стъпка в неговата кариера ще е клубен отбор.

„Никой не ме е търсил. Когато има негативен резултат веднага се слага моето име. Когато съм бил свободен, не е имало предложения. Когато съм бил зает, съм имал предложения, както бе в последния случай - имах договор за още година и три месеца. Не е приятно да се създава напрежение в един клуб и треньор, когато работиш някъде. Но ако не можеш да носиш на напрежение, не си за голям клуб. Трябва да може да отсяваш и информацията - кое е истина. Още повече всичко зависи от собственика, ако той държи на треньора си, защо трябва да опровергаваш. Но не е приятно, не искам с моето име да се създава напрежение. Нормално е, когато Левски не върви, на базата на успехите, които сме имали, нормално е хората да се сещат за моето име. Не искам да гадая какво ще се случи. Сега съм фен на Левски и такъв ще остана. За мен няма разлика дали ще съм на трибуните или на скамейката. Аз съм привърженик и такъв ще остана докрай. Ако има интерес някога и взаимно разбиране, съм готов да помогна на клуба, защото той ми е дал много. Трябва да дойде момент и да има желание и всичко да е както трябва“, сподели Мъри Стоилов пред „Диема спорт“ в обширно интервю.

„Онова, което държи отборите живи, е присъствието на феновете. Левски или ЦСКА постигат резултат и на следващия мач има по 9-10 хиляди, искат малка искрица, за да продължат да ходят. Малко трябва феновете да са там и не мога да разбера защо не се получава. Феновете на Левски са там, те подкрепят отбора си, не знам дали титли трябва да се коментират толкова. Мисля обаче, че феновете заслужават нов Сектор Б и Сектор В. Ще намалим бройката на ненужните играчи и ще направим тези два сектора, например. Това още повече ще засили любовта към отборите. Ние имахме постоянство в играта, в облика в качеството на играта, отделно, че имахме и резултати. Сигналите бяха, че клубът се развива, сега взимаме най-малката искрица, чакаме да я разпалим и в един миг сами я гасим. Не бива да търсим вината във феновете, те разпалват и най-малката искра. На Левски в последните години проблемът не е бил финансов, а спортно-технически. Така че тези проблеми, ако се решат, искрата ще бъде постоянна, а стадионите ще станат тесни. Мисля, че и Левски и ЦСКА имат достатъчен финансов ресурс, за да постигнат сериозни неща. Лудогорец какво да ги обвиняват? По мое време също обвиняваха Левски, че едва ли не съдии или кое помагало, но Левски бе в Европа. Лудогорец сега играе в Европа. Когато бях в Ботев Пд първо се опитах да изравня в игровия стил. Ще има сигурно и съдийски неточности и грешки, но игрово не бива да отстъпваш от твоя противник за да си конкурентоспособен. Съдийските грешки са част от играта. Ако свалим напрежението от реферите, ще е по-лесно. Видяхме български арбитър на Валенсия - Манчестър Юнайтед Георги Кабаков. Има кой да отговаря за съдиите и да взима решения за тях. Напрежението го създават ръководителите. Ако си решим собствените проблеми, е по-лесно да се решат глобалните проблеми. Сигурно сме загубили много точки заради съдиите, когато обаче си загубил 5-6 точки за два кръга и можеше да си лидер, значи друг не ти е виновен. Игровото поведение води до трайни успехи“, продължи треньорът.

„Първо за Левски през годините съм казал всичко. Убедих се, че никой не иска да го чуе. Ръководителите се обиждат. Мисля, че по-добре знаят проблемите и се опитват да ги решат - всеки според възможностите си. На българския футбол желая да са всички живи и здрави да гледаме по-позитивно, да има повече уважение между клубове, играчи, треньори, да гледаме реално, да си оправим проблемите и след години да сме радостни от това, което виждаме. Надявам се Левски да успее да спечели титлата, това ще е дълго чакан подарък от всички левскари“, каза още Мъри.

„Работих 6 години непрестанно. Имах нужда да презаредя батериите. Умишлено дълго време отхвърлях оферти, но сега бе момент да взема малко въздух. Нормално следващата стъпка е да бъде клубен отбор. Надявам се скоро да е това стъпката. На този етап не мога да кажа нищо. Всички казваме аз искам там, но важно е къде ни искат", завърши Станимир Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА