28 Декември, 2018 01:00 6 420 7

Кой е най-богатият спортист на всички времена?

  • джордан-
  • пари-
  • състояние-
  • богатство-
  • спортист

Майкъл Джордан бе определен за първи със състояние възлизащо на над 1,7 милиарда долара

Майкъл Джордан официално бе определен за най-богатия спортист на всички времена, въпреки, че отдавна приключи състезателната си кариера. Американската икона, сочен за номер 1 в историята на баскетбола, вече има състояние от 1,7 милиарда долара. Според престижната класация на списание "Форбс", Въздушния е забогатял с цели 300 милиона само за миналата година. Парите на Джордан идват основно от марката му Air Jordan, част от гиганта Nike, както и от акциите му в баскетболния клуб Шарлот. Шесткратният шампион на НБА с Чикаго е мажоритарен собственик с пакет от 90%.

В топ 10 на най-богатите американци за 2018 г. попада само още една личност от спорта - легендарният състезател по голф Тайгър Уудс, който обаче печели над два пъти по-малко от сънародника си. Състоянието на Уудс е оценено на 800 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегемот

    27 2 Отговор
    Това голфа спорт ли е?

    Коментиран от #2

  • 2 Guðmundsson

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бегемот":

    Спорт си е, дори е много по-сложен от стрелбата. Дори и шаха се води спорт.
  • 3 no name no face no number

    20 0 Отговор
    Не е важно кой е най богат, а кой е най добър. Докато оценявате всичко с кинти няма да има честен спорт ами само хазарт. Не случайно всички големи фирми занимаващи се с хазарт спонсорират спорта и определят кой да побеьи и кой да загуби. около 90те спорта се гътна.

    Коментиран от #4

  • 4 джими

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    защо да не е важно? Що спортисти се оказаха лоши бизнесмени или лапнишарани, завлечени с милиони. Тук класацията е за спортисти, които са успели да инвестират парите си разумни и не са фалирали. А в случая Майкъл е и най-великия. Другия велик от временто на въздушния - Меджик Джонсън и той мисля се оказа страхотен бизнесмен и увеличи многократно богатството си.
  • 5 jambazina

    4 1 Отговор
    Най-богатия спиртист е Благо Жизъса, той също е и най-умен и най-красив и има най-готините татуси.
  • 6 Хубенов

    0 4 Отговор
    Ще карам по спомен, на Роналдо му бяха предложили годишна заплата около 500мил. евро да играе в някъв китайски клуб. Ако беше отишъл, само след 2 години щеше да е доста напред в тази класация, но и да не забравяме, че АКО-то мирише :)
  • 7 Анонимен

    1 0 Отговор
    Джордан ако не бъркам е с коефициент на интелигентност 155. Един от малкото умни негри, които не позволиха тревата, ку*вите и като цяло гетото да го разорят. Да не забравяме, че е и най-добрия в своя спорт до ден днешен.