5 Януари, 2019 07:43 2 252 1

Джокович отпадна на полуфиналите в Доха (ВИДЕО)

  • новак джокович-
  • роберто баутиста агут-
  • доха-
  • полуфинали

Испанецът Роберто Баутиста Агут сложи край на серията на световния №1 от 13 поредни победи в Доха

Джокович отпадна на полуфиналите в Доха (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович отпадна на полуфиналите на турнира в Доха от категория ATP 250, пише sportal.bg. Шампионът от 2016 и 2017 година загуби от поставения под №7 испанец Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:7 (6), 4:6. На финала Баутиста Агут ще срещне участващия с "уайлд кард" Томаш Бердих (Чехия) или №4 в схемата Марко Чекинато (Италия).

Джокович загуби по сет и в предишните си два мача. Срещу унгареца Мартон Фуксовикс и грузинеца Николоз Басилашвили обаче Ноле загуби първите сетове и после направи обрати. Сега 31-годишният сърбин взе първата част, но след 2 часа и 35 минути игра трябваше да преклони глава пред Баутиста Агут, който се очаква да бъде сред участниците на “София Оупън” през февруари.

За разлика от предишните си две срещи, този път Джокович започна силно. Той спечели още първото подаване на съперника си в мача и поведе с 3:0. Джокович не даде нито една точка за пробив на испанеца в първата част и затвори сета с 6:3.

Във втората част световният №1 първо спаси 2 поредни брейкпойнта в четвъртия гейм, а после проби за 4:3 на нула и изглеждаше близо до победата. В тези минути обаче Баутиста Агут се разигра и успя да напарви рибрейк за 4:4. Джокович се изнерви и дори изкара яда си на ракетата.

Носителят на 14 титли от “Големия шлем” все пак не спря да се бори и отрази сетбол в 10-ия гейм, изравнявайки за 5:5. Сърбинът заличи още 2 сетбола в 12-ия гейм и се добра до тайбрек, който бе много равностоен и вървеше точка за точка. Първият минипробив бе за Баутиста Агут, при това във възлов момент - за 6:5. Джокович веднага върна минипробива, изравнявайки за 6:6, но следващите две точки бяха спечелени от испанеца и това означаваше трети сет.

В решаващата трета част Баутиста Агут проби още на старта и поведе с 2:0. Джокович така и не успя да върне пробива и трябваше да се примири с първата си загуба за 2019 година. Баутиста Агут пък се поздрави с втора победа срещу Джокович, от когото има и 7 поражения в кариерата си. Така испанецът сложи край на серията на Джокович от 13 поредни победи в Доха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.Димитров

    0 2 Отговор
    Не разбрахте ли че Повечето " Големци" ходим повече за Почивка от колкото за Спорта , По тези екзотични Дестинации ?